Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade
duminică, 13 aprilie 2008
Smirnov le-a vorbit transnistrenilor despre "agresorii fascişti germano-romani"
Televiziunea şi radioul de la Tiraspol au difuzat sambătă dimineaţa o alocuţiune a liderului Igor Smirnov adresată cu ocazia implinirii a 64 de ani de la "eliberarea oraşului de agresorii fascişti germano-romani", ocazie de a demoniza imaginea Romaniei, relateaza NewsIn. "Infinite 970 de zile au domnit fasciştii romani pe pămantul Transnistriei", a spus Smirnov in discursul său. "Nou-zămisliţii domni halucinau imaginandu-şi o Romanie Mare, de la Tisa pan-la Nistru. Prin foc şi sabie impuneau ei aici, cu forţa, civilizaţia romanească, visand la sclavi docili şi pămanturi bogate", a continuat liderul transnistrean. El le-a spus locuitorilor din Tiraspol că intre 1941 şi 1944 in regiune "se dezlănţuise Siguranţa şi Jandarmeria, impanzind Transnistria cu o reţea densă de puşcării şi lagăre de concentrare". "Dar transnistrenii nu s-au resemnat şi nu au cedat ocupaţiei. Pentru lupta cu duşmanul odios s-au mobilizat toţi locuitorii regiunii. Mii de oameni din Tiraspol au luptat cu ocupanţii in detaşamente de partizani şi grupuri clandestine de rezistenţă. Tocmai unitatea şi prietenia, credinţa şi tăria de caracter ne-au salvat de fiecare dată Patria, incă din vechime. La fel şi atunci, unitatea şi puterea morală de nezdruncinat a oamenilor sovietici, a armatei şi poporului, au devenit factorul principal care a determinat zdrobirea duşmanului perfid", a mai declarat Igor Smirnov. "Tiraspolul sărbătoreşte sambătă 64 de ani de la eliberarea oraşului de agresorii fascişti germano-romani", au scris mai multe agenţii de ştiri transnistrene, care relatează că in data de 12 aprilie 1944 in Tiraspol au intrat eliberatorii Armatei Roşii, curmand astfel ocupaţia care a durat 970 de zile. In 12 aprilie la Tiraspol au loc in fiecare an serbări tradiţionale. Agenţiile transnistrene relatează că sambătă dimineaţa deasupra clădirii administraţiei orăşeneşti au fost ridicate drapelele Tiraspolului şi ale Transnistriei, iar apoi veteranii "celui de al Doilea Război pentru Apărarea Patriei" - cum era numit al Doilea Război Mondial in fosta URSS -, edilii oraşului şi oamenii de rand au participat la un miting festiv la Memorialul Victoriei şi au depus flori la mormintele militarilor care au "eliberat" oraşul. Media Link
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”