Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

joi, 1 mai 2008

Kosovo: românce răpite pentru trafic de organe


O colaboratoare a Carlei del Ponte susţine că prostituatele aduse de proxeneţi în Kosovo ajungeau, în final, în „camerele de tranşare“ din Albania.

Nu doar sârbii din Kosovo, ci şi români, moldoveni, ucraineni, greci şi arabi au căzut victime reţelelor albaneze de trafic de organe, susţine Milijana Mitrovici, una dintre „sursele“ fostului procuror al Tribunalului Penal Internaţional pentru fosta Iugoslavie, Carla del Ponte.
În cartea sa, „Vânătoarea: Eu şi criminalii de război“, Carla del Ponte scrie că aproximativ 300 de persoane din Kosovo, majoritatea de origine sârbă, au fost răpite şi transportate în Albania, unde li s-ar fi prelevat organe cu forţa, informează cotidianul sârb „Kurir“.
"Albanezii au adus prostituate din diverse ţări“ pentru membrii misiunii ONU, UNMIK, şi pentru soldaţii forţei NATO, KFOR, iar atunci când nu au mai avut nevoie de ele, le-au dus în Albania „pentru a le recolta organele“, susţine Milijana Mitrovici. Ea afirmă că prostituatele erau ţinute în mai multe tabere din localităţile Kukes, Elbasan, Flora şi Drach, în timp ce „camera galbenă“, unde aveau loc intervenţiile chirurgicale, se afla la Tirana.
Potrivit lui Mitrovici, în traficul de organe erau implicaţi „americanii, germanii şi englezii“. Bărbaţii cei mai sănătoşi, până în 45 de ani, erau aleşi din rândurile prizonierilor sârbi din Kosovo şi transferaţi ulterior în bazele militare americane, mai spune sursa Carlei del Ponte. Milijana Mitrovici este convinsă că aceştia ajungeau în bazele SUA din Italia şi Germania, unde ar fi putut fi folosiţi drept cobai. Continua Media Link

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”