Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

miercuri, 23 iulie 2008

EUROPA TOTALITARA


CENZURA IN GERMANIA
Majoritatea covarsitoare a acelora care se gandesc la Germania se gandesc in primul rand la aparenta bunastare a germanilor. Dar sub aceasta imagine zace un monstru odios. Un stat care pune pumnul in gura celor mai curajosi cetateni ai sai. Un stat care ii reprima pe tinerii care canta pentru libertate si pe parintii sau bunicii lor care au alte opinii decat cele agreate si promovate de catre regimul aflat la putere. De notorietate sunt cazurile lui Ernst Zundel, Germar Rudolf sau Sylvia Stolz incarcerati pentru negarea asa-numitului holocaust al evreilor. Negarea acestuia iti aduce ani buni de inchisoare in Germania, Austria dar si in Romania, un alt stat care nu se poate dezlipi de mentalitatea totalitar-comunista. Pe langa personalitatile enumerate anterir mai sunt insa si alti germani care se lupta cu "cenzura democratiei" pentru a spune adevarul.
Mai jos aveti doua materiale pe aceasta tema.

Deutsches Rechtsbüro

www.deutsches-rechtsbuero.de

Libertatea de exprimare astăzi:

„Onoare – Libertate - Patrie” – aceasta este alegerea Frăţiei Germane (Deutsche Burschenschaft). În următoarele rânduri, doresc să vă prezint care este situaţia valorilor în ţara noastră şi care este atitudinea autorităţilor faţă de aceste valori, pe baza unor decizii judecătoreşti din ultimii ani.

Să începem cu patria:

Justiţia a decis că următoarele afirmaţii sunt permise:

Este permis ca imnul naţional să fie denumit „melodie de rahat”.

Este permis un cântec, care spune astfel: „Dar vulturul [de pe stemă]” se prăbuşeşte/Germanie, te bagăm în groapă/.../doar un lucru se mai poate întâmpla/Germania trebuie să moară, pentru ca noi să putem trăi”.

Este permisă parafrazarea imnului naţional, în care se afirmă, printre altele:”De la halba de bere până la vinul din biserică/Şomerul nu primeşte nici un ban/Germania, Germania deasupra de orice/ e un idiot, cel care crede în tine”.

Este permisă şi această parafrazare:”Libidinoşi şi frustraţi/pentru patria germană de supuşi/Pentru aceasta să închinăm un pahar/.../Germania face camătă/iar oaia şi ciobănescul german/copulează în grajdul german”.

Este permis un colaj, pe care este prezentat un ceremonial al Armatei Germane(Bundeswehr) şi deasupra un bărbat care urinează pe steagul naţional.

Este permisă aşezarea unui steag naţional într-o grămadă de bălegar, pentru a protesta astfel împotriva steagului Reich-ului şi a neo-naziştilor.

Nu ştiu cum clasificaţi Dumneavoastră astfel de decizii judecătoreşti. Dar patria este târâtă în mizerie şi acest lucru nu este considerat a fi nociv.

Să continuăm cu libertatea:

Justiţia a decis următoarele, începănd cu caderea Zidului în 1989 şi mai ales după „răscoala celor politic corecţi” din anul 2000:

Este ilegal şi jignitor, ca o persoană „de dreapta” să o numească pe alta „de stânnga” ca fiind o „căpuşă roşie”. În sens invers, este legal si permis şi nu este considerat un afrond, ca o persoană „de stînga” să o numească pe o alta „de dreapta” drept „un şobolan maro”. De asemenea este permisă catalogarea unui partid politic incorect drept „o bază neiligibilă şi criminală într-o societate deschisă”.

Germani politici incorecţi au fost condamnati de către justiţia poloneză, pentru răspândirea unor afişe care criticau indepărtarea germaniilor din Prusia. Dat fiind faptul că atât Plonia căt si Germania sunt membre ale UE şi intră sub incidenţa codului penal comunitar, inseamnă ca orice german care face o afirmaţie împotriva Poloniei poate fi condamnat şi extrădat în Polonia, deşi o astfel de critică nu este interzisă în Germania.

Să ne întoarcem la Codul Penal German:

Ilegală nu este numai folosirea runelor germanice ci şi folosirea flacărilor şi a capetelor de mort împreună cu sintagma „cu salut german” într-o scrisoare. Aceasta ar trebui să însemne şi condamnarea susţinătorilor clubului german de fotbal „FC St. Pauli” din Hamburg, deoarece afişează un cap de mort ca blazon – lucru puţin probabil.

Este ilegal ca străinii să fie numiţi „paraziţi sociali”, „invadatori” sau „înşelători de azil”.

Un autocolant cu inscripţia „Amestecarea raselor este crimă împotriva patriei” însoţit de o poză care înfăţişează un barbat negru şi o femeie albă care se îmbrăţişează, este de asemenea interzis.

Sunt intetzise melodii în care femeilor germane li se cere să „păstreze sângele curat”. Este deasemenea interzis un autocolant care înfăţişează un bărbat negru, alături de mesajul „Prietenul meu este negru. Trăieşte fericit in Ghana”.

Expresii prin care se afirmă că străinii ar trebui sa parăsească Germania sunt strict interzise, dar în acelaşi timp sintagma „Germanii afară!” nu este ilegală.

Prin urmare, nu este deloc o surpriză, că în ultimii ani a crescut numărul acţiunilor justiţiei împotrva unor germani considerati politic incorecţi şi în societate s-a format opinia că cei „de dreapta” ar fi „toţi criminali”.

Autorităţile prezintă următoarele cifre:

- Infracţiuni asociate cu folosirea de insemne neconstituţionale

2001: 6336, - 2002: 7.294, - 2003: 7.551, - 2004: 8.337 – 2005: 10.881

Infracţiuni asociate cu instigarea populaţiei:

2001: 2.538, - 2002: 2.513, - 2003: 2.138, - 2004: 2.578 – 2005: 2.277

Infacţiuni legate de exprimarea opiniilor:

2001: 8.874, - 2002: 9.807, - 2003: 9.689, - 2004: 10.915 – 2005: 13.158

În comparaţie, infracţiunile atribuite unor autori „de extremă stângă” sunt de 7 ori mai puţine. Astfel se induce impresia că cei „de extremă dreapta” ar fi mult mai violenţi şi mai predispuşi spre infracţiuni. La o privire mai atentă însă, cele 2305 infracţiuni atribuie unor autori „de stânga” în anul 2005, constituie infracţiuni „uzuale”, ca tulburarea liniştii publice, lovire sau distrugere. Pe de altă parte, din cele 15361 de infracţiuni comise de reprezentanţi ai „extremei drepte”, 13158 (87%) sunt asociate cu exprimarea opiniilor. Comparativ, nu există delicte de exprimare a opiniilor care să fie asociate cu „extrema stăngă”. Astfel, rămân doar 2203 de infracţiuni uzuale asociate „extremei drepte”, deci mai puţin decât cele asociate „stîngii”.

Se constată astfel că libertatea de exprimare este îngrădită germanilor consideraţi politic incorecţi.

Să ajungem în sfârşit la onoare:

Aici aş dori să reclam Autoritatea Federală pentru verificarea mediilor periculoase pentru tineret. Aceasta induce încă din anii `90 muzica rock „de dreapta” ca fiind nocivă pentru tineret, deoarece glorifică războiul şi naţionalsocialismul, fiind prin urmare ilegală şi condamnabilă.

Astfel, o melodie cu titlul „Onoare – Libertate – Patrie”, cântată de o formaţie rock „de dreapta”, în care se pot auzi următoarele:”Pregătiţi să murim pentru ţară...onoarea şi camaraderia care ne-au legat/Germania a fost ultimul nostru jurământ/...I-am rămas credincioşi şi în mormânt”, intră sub incidenţa penală. O altă melodie, a formaţiei „Stahlgewitter” este deasemenea considerată periculoasă pentru tineret. În melodie, pe versurile unei poezii de Adalbert Stifter, se pot auzi cuvintele:”Onoare...fidelitate...datorie...trădare...popor...patrie”. La proces, apărarea a susţinut că acea poezie nu poate fi o glorificare a naţional-socialismului, deoarece Adalbert Stifter a murit în anul 1868, cu 23 de ani înainte ca Adolf Hitler să se nască. Dar s-a considerat că această poezie constituie totuşi o glorificare a nazismului, deoarece a fost frecvent interpretată în perioada celui de-al Treilea Reich.

Eu aş înţelege din aceste decizii că onoarea, fidelitatea şi patria sunt valori nocive pentru tineret...

În concluzie:

Patria este de rahat, libertatea este îngrădită şi onoarea este nocivă pentru tineret – cam aceasta ar fi situaţia actuală. Pentru ca aceste lucruri să nu persiste şi să nu se înrăutăţească, Vă rog pe toţi, să nu închideţi ochii la aceste probleme şi să nu staţi cu mîinile în sân. Vă rog să vă asumaţi propriile valori şi să luptaţi pentru libertatea de exprimare. Şi adăugaţi pe lîngă cele trei valori amintite şi o a patra, şi anume solidaritatea. În spatele fiecărei dintre aceste hotărâri judecătoreşti se ascunde o soartă omenească. Eu am folosit doar câteva cuvinte pentru a descrie pe scurt aceste hotărâri, dar până s-a ajuns la acestea s-a scurs foarte mult timp şi s-au desfăşurat numeroase anchete, arestări, confiscări şi percheziţii, fără să mai vorbim de procesele interminabile şi greutăţiile prin care au trecut cei implicaţi.

Fără solidaritatea şi implicarea Dumneavoastră pentru libertatea de exprimare şi celelalte drepturi de bază, se poate întâmpla ca şi Dumneavoastră să ajungeţi victimele politicii şi justiţiei „corecte”.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”