Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

sâmbătă, 12 iulie 2008

Un fost judecator al Curtii Supreme Germane de Justitie a spus ca negarea holocaustului nu ar trebui interzisa


“Daca as fi un legiuitor, nu as pedepsi negarea holocaustului”, a declarat judecatorul pensionat Wolfgang Hoffmann-Riem la un program la Berlin Social Science Research Center.
Potrivit unui raport al ziarului Berlin Tagesspiegel, judecatorul pensionat a criticat de asemenea masurile exagerate luate de stat in confruntarea cu “extremismul de dreapta”.
Ministrul german de justitie Brigitte Zypries a propus chiar o interdictie la nivel european in ceea ce priveste negarea holocaustului in vremea cand la presedintia UE se afla cancelarul german Angela Merkel, in 2007.
Secretarul general al Consiliului Central al Evreilor din Germania, Stephan Kramer, a numit afirmatiile domnului Hoffmann-Riem drept “iresponsabile venite din partea unui distins expert in jurisprudenta”. El a mai declarat ca pozitia domnului Wolfgang Hoffmann-Riem “nu ajuta nicidecum libertatea de expresie”. . . si s-a pronuntat pentru pedepsirea in continuare a negarii holocaustului.
Aici amintim cativa martiri negationisti ai holocaustului care se afla in temnitele statului german: Ernst Zundel si Germar Rudolf.
In era Internetului, dezbatere despre libertatea de exprimare a crescut in Germania, dat fiind faptul ca negarea Holocaustului, precum si utilizarea de texte si de simbolurile naziste sunt interzise in tara, dar nu in alta parte - in special in Statele Unite. Articolul sursa

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”