Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

miercuri, 20 august 2008

EUROPA TOTALITARA - PERSECUTIE POLITICA IN AUSTRIA : BUND FREIER JUGEND HAITUITI


Articolul de mai jos este preluat de pe situl Altermedia Germania. Speram ca veti intelege in mare despre ce este vorba. In curand noi vom mai scrie despre cazul tinerilor din organizatia patriotica austriaca Bund Freier Jugend, victimele unui proces politic in Austria.

Ieri a fost doua zi de audieri – astazi continuarea

Prima pronuntare a acuzatilor : ``nevinovat !``

Procesul BFJ impotriva celor cinci austrieci din Wels devine din ce in ce mai mult o farsa judiciara. Activistii ar fi trebuit sa se arate in fata justitiei pentru prima data in mai,
ieri audierea a fost continuata in fata tribunalului judetean. Inca de la inceput li s-a demonstrat celor prezenti, ca nu e vorba doar de un proces obisnuit. Dreptul la verificarea
actelor, de fapt un lucru complet legitim in judecarea penala. Ieri insa a fost necesara pentru acest lucru, in urma unei solicitari a apararii, de o hotarare judecatoreasca. Acuzatorul principal neacordand accesul apararii la actele de urmarire- Salutari din Nürnberg !
Procuratura ii acuza pe tineri de incalcarea legii de reafirmare. Pedeapsa este intre zece si douazeci de ani de inchisoare. Acuzele: Crearea Bund Freier Jugend BFJ ( Asociatia Tinerilor Liberi ), conducerea ca si reprezentat si sef de propaganda intre octombrie 2001 si ianuarie 2003, avand la baza idei nationalsocialiste. Avocatul Franz Haas ar fi identificat in acest sens caracterul penal ``al continuarii reafirmarii si propagandei prin dorinta de inlocuire a structurii constitutionale ale Republicii Austria printr-o comunitate populara cu caracter nationalsocialist``.
Dar cam acestea au si fost acuzele aduse tinerilor de catre procuratura. Daune concrete ale integritatii Republicii Austria nu s-au produs. Dar acest lucru nici nu este necesar, cum se cunoaste deja, conform legii austriece de interzicere a nationalsocialismului.
Este deja de ajuns daca exista suspiciunea ca se pot produce daune. Asemanator paragrafului din legea 130 din codul penal german, in care un act ar putea sa produca incalcarea linistii publice.
Ieri s-au pronuntat pentru prima data si inculpatii. La ora 10 tribunalul i-a acordat
cuvantul acuzatului Rene Hönig. Hönig a aparat BFJ si a accentuat, ca in cazul acestei organizatii nu e vorba sub nici o forma de o organizatie urmasa a nationalsocialismului.
Acesti tineri barbati ar fi vrut ``nu numai sa vorbeasca, dar si sa faca ceva impotriva societatii de narcomani, alcolici si depravati``. Conform declaratilor lui Hönig, toate actiunile intrepinse de BFJ au avut loc in limite legale. Un reprezentat al statului i-ar fi spus odata ca: ``din punct de vedere legal nu se poate face nimic impotriva voastra, dar financiar veti fi ruinati``.
Acestei amintiri i-au urmat si fapte, cand nu dupa mult timp i s-au trimis instiintari de plata in valoare de peste 6000 de euro, pentru costuri politienesti si protectie in timpul evenimentelor organizate de ei. Aceasta pretentie nu au tinut piept insa unei verificari juridice.
In afara de Hönig s-a pronuntat si acuzatul Stefan Magnet. Acesta a amintit ca din partea BFJ nu s-au emis niciodata amenintari, intimidari, agresiuni sau orice altceva de
acest gen. Nici macar atunci cand au fost provocati de o politiciana a partidului verde,
care se dadea interesata de ei si ii provoca la violenta. In e-mailul ei a scris: ``Fratele meu a fost batut de ciori! Puteti face ceva impotriva lor?``

Aparatorul Herbert Schaller, care a numit inca din mai totul drept ca si un proces politic, a cerut procuraturii dovezi clare pentru reafirmarea clientilor sai. Poate cererea de urmarire a evreilor, pentru inlaturarea celorlalte partide sau crearea lagarelor de concentrare. Altfel ar fi acuzarea numai o incercare de inlaturare a tuturor celor care au alte opinii despre tema imigratiei. Clientii lui s-ar fi ocupat numai de aceasta tema si acum li se imputa acest lucru ca fiind nationalsocialist.

Practic procuratura le imputa celor cinci tineri doar faptul ca sunt ``altfel``. BFJ a fost creat ca si o ``alternativa la societatea depravata``.Tinerilor ar trebui sa li se ofere o activitate de petrecere a timpului liber fara alcool si droguri. Printre acestea se numara activitati culturale precum drumetii sau sarbatorirea solstitiului. Lucruri care s-au intamplat si pe vremea nationalsocialismului, dar care in nici un caz nu au fost inventate de nationalsocialisti.

Procuratura construiesti din asta un fel de urmasa a Hitler Jugend, pentru care tinerii ar trebui sa petreaca urmatorii zece pana la douazeci de ani in inchisoare. Asta ar insemna concret ca daca nu consumi alcool si droguri poti fi catalogat drept o potentiala amenintare. Acesta este cel putin rezumatul intrevederii de ieri. In afara de acuzatii noi, dar nici un fel de dovezi, nu a putut aduce procurorul nici ieri. Totusi procurorul a sarbatorit ziua de ieri ca si un fel de succes, pentru ca a obtinut marturia celor acuzati ca ar fi participat la evenimentele organizatiei amintite mai sus.
Astazi va continua procesul, in care se va astepta declaratia celorlalti doi acuzati.

Deja de ieri au pledat Magnet si Hönig ca si ``nevinovat`` .

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”