Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

duminică, 23 noiembrie 2008

Israel : 8 evrei condamnati pentru ...neo-nazism



Israelul de la Stalags la "grupari neo-naziste".

Curtea Districtului Tel Aviv a condamnat 8 tineri la pedepse cu inchisoarea la termene cuprinse intre unul si opt ani in cazul unui grup “neo-nazist” care a socat intregul Israel in urma cu un an.
Toti cei opt membri au admis acuzatiile pentru o serie de acte rasiste si violente.
Grupul a fost arestat in septembrie 2007 dupa ce politia a urmarit o banda ce actiona impotriva muncitorilor straini si a evreilor religiosi. Grupul a fost de asemenea acuzat pentru desfigurarea
unei sinagogi in Petah Tikva si de planuirea unui atac cu explozibili impotriva unor grupuri punk din Tel Aviv.
Cand au fost arestati - trei dintre membri erau inca minori – asupra lor s-au gasit fotografii ale membrilor salutand “in stil nazist” si purtand insemne Nationalsocialiste.
Judecatorul Tzvi Gurfinkel a scris in verdictul sau ca “ acesta este o fapta grava, socanta,un fenomen infricosator care aminteste de unul dintre cele mai negre evenimente ale Noptii de Cristal. Faptul ca acestia sunt evrei
veniti din fosta Uniune Sovietica si au socializat cu elemente care cred in teoriile rasiale naziste este teribil, si nu-si pot sustine scuza ca au socializat cu aceste elemente in incercarea de a le castiga favoarea.”
Liderul grupului, Arik Boniatov, cunoscut sub porecla de “Eli the Nazi” / “Eli nazistul”, a primit 7 ani de inchisoare. El a fost inculpat pentru incercarea de a comemora aniversarea zilei de nastere a lui Adolf Hitler intr-o ceremonie in care fiecare membru al grupului sa jure credinta si sa apere Rasa Alba.
In replica, avocatul sau Shimshon Weiss a spus ca este pedepsit prea dur cientul sau netinandu-se cont ca “el este un produs al societatii israeliene si nu un neo-nazist”. Dupa jpost.com

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”