Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

sâmbătă, 22 noiembrie 2008

Marea Britanie vrea să contruiască tabere de 115 milioane de euro pentru ţigani


PROIECT În timp ce britanicul de rând nu îşi mai permite o casă sau ratele pentru o locuinţă

Fiecare regiune va primi subvenţii cu ajutorul cărora până în 2011 ar trebui ridicate 7.500 de tabere
Acestea vor trebui să le asigure nomazilor accesul la apă potabilă, reţeaua electrică şi la alte servicii

În plină criză economică, când britanicul de rând nu îşi mai permite decât puiul de o liră şi ceva, iar ratele la case au devenit coşmarul perpetuu, autorităţile de la Londra au reuşit să stârnească furia cetăţenilor printr-un plan controversat. Mai precis, ministrul pentru Problemele Comunităţilor, Ian Wright, intenţionează să demareze un program naţional ce vizează taberele de ţigani. Cu banii contribuabililui britanic, Wright le va cere comunităţilor să identifice locaţii permanente pentru caravanele de nomazi, care să le asigure accesul la apă curentă, energie electrică şi colectarea reziduurilor menajere.

Vecinii nedoriti

Per total, proiectul este estimat însă la 115 milioane de euro, o sumă mult prea mare de „aruncat” pe problemele ţiganilor în perioadă de criză, consideră opinia publică engleză. Şi cheltuierea fondurilor strânse pe spatele britanicului de rând este doar una dintre probleme, relatează „The Daily Mail”. Cele 7.500 de tabere care vor trebui să împânzească Marea Britanie până în 2011 vor fi foarte aproape, în majoritatea cazurilor, de zonele rezidenţiale. Evident, englezii sunt cât se poate de nemulţumiţi că, pe lângă banul public dat pe îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă ale unor străini, când ei abia îşi mai permit o rată la casă, aceştia vor fi şi „gard în gard”. Autorităţile susţin însă că este cea mai bună formă pentru a soluţiona problema taberelor ilegale de ţigani care şi aşa irosesc fondurile statului, prin numeroasele intervenţii pentru a le desfiinţa. Cel puţin locaţia nomazilor va deveni permanentă, chit că implică un efort bugetar. Mai mult, aceştia vor plăti chirie şi taxă primăriei, explică oficialii. „Comunităţile din toată ţara se vor confrunta cu bomba de a le fi aruncată o tabără de nomazi în propria curte, chiar dacă le convine sau nu. Consiliile sunt fără putere în faţa planurilor la nivel regional”, declară purtătorul de cuvânt al ministerului pentru Problemele Comunităţilor. (M.T.) Din Gandul

1 comentarii:

Ion de la Chiuiesti spunea...

O idee excelenta. Macar de-ar incape cat mai multi, sa mai exportam din ei.

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”