Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

marți, 4 noiembrie 2008

Nouă copii sunt suspectaţi de distrugerile din Cimitirul Evreiesc

Toata lumea a auzit tipetele evreimii si ale lacheilor lor cand , cu putin timp in urma, mai multe pietre funerare din cimitirul evreiesc au fost doborate. Pentru a face pe placul evreimii locale si internationale pustii care au distrus pietrele s-au ales si cu acuzatia de anti-semitism. Daca era vorba de un cimitir romanesc exista si acuzatia de anti-romanism?

Nouă copii, cu varste de 12-13 ani, sunt suspectaţi de distrugerile din Cimitirul Evreiesc de pe Şoseaua Giurgiului din Capitală, dosarul fiind deschis pentru fapte de antisemitism şi profanare de morminte, au declarat surse judiciare pentru NewsIn. Potrivit aceloraşi surse, cei nouă minori au fost identificaţi. "Dacă autorităţile investeau o sumă relativ mică in repararea gardului şi in asigurarea pazei Cimitirului, astăzi nu eram nevoiţi să facem această anchetă, nu se mai sesizau forurile internaţionale, iar politicienii nu mai aveau motive de indignare", au declarat surse judiciare apropiate anchetei. Acestea au afirmat că cimitirul are un singur paznic, iar gardul este rupt in mai multe locuri. Dosarul se află la Parchetul de pe langă Judecătoria Sectorului 4. Ministrul internelor, Cristian David, a declarat, sambătă, că ancheta in cazul distrugerilor din Cimitirul Evreiesc este intr-un stadiu avansat şi că o parte din făptaşi au fost identificaţi. "Investigaţiile sunt intr-o stare avansată, am cateva informaţii noi, dar nu le pot prezenta acum. Sunt identificaţi o parte dintre ei, care au fost prinşi in primele 24 de ore, şi aceştia vor duce la identificarea intregii reţele care a participat la acest incident", a afirmat ministrul. David a mai spus că nu s-ar grăbi să afirme că a fost vorba de un grup infracţional organizat.
Material preluat din Ziua Online

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”