Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

sâmbătă, 31 ianuarie 2009

Biserica Scientologica din Franta, anchetata penal

Biserica Scientologica si sapte membri ai sai vor fi judecati în perioada 25 mai -10 iunie a.c, înaintea celei de-a 12-a Camere a Tribunalului corectional de la Paris, pentru „escrocherie în banda organizata“, au anuntat miercuri surse judiciare, dupa cum informeaza Lacasuri Ortodoxe.

În caz de condamnare, Biserica Scientologica risca dizolvarea principalelor structuri franceze. În urma anchetei, judecatorul Jean-Christophe Hullin a estimat ca Biserica Scientologica a indus în eroare partile civile „sistematic, folosind teste de personalitate din care sa reiasa o valoare stiintifica, fara merit (...) numai în perspectiva vânzarii de servicii sau de produse. Magistratul a remarcat faptul ca centrul scientologic, sub pretextul „identificarii si rezolvarii unor presupuse probleme psihologice sau al promovarii dezvoltarii personale“ a unui reclamant, sau „sub cel al rezolvarii nevoilor de formare profesionala“ a altora, a urmarit atingerea „unicului scop de a obtine avere“ exercitând o presiune psihologica“ asupra acestora. Sursa:
Gardianul.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”