Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

marți, 27 ianuarie 2009

Canon isi indeamna angajatii sa faca copii


Canon are o noua regula pentru angajati: acestia sunt trimisi acasa, sa faca copii.

Nu este o gluma. Rata natalitatii a Japoniei a scazut la 1,34, sub nivelul necesar pentru a putea mentine numarul actual al populatiei, informeaza CNN.

Astfel, compania de japoneza de echipamente electronice a taiat programul de lucru pana la 17:30, desi programul de 12 ore este destul de comun in tara. Canon isi lasa angajatii, de doua ori pe saptamana, sa plece mai devreme pentru a-i incuraja faca mai multi copii.

"Canon are un program de planificare familiala foarte bine pus la punct," a spus Hiroshi Yoshinaga, purtatorul de cuvant al companiei. "Trimiterea angajatilor acasa mai devreme, ca sa stea cu familiile lor, este parte din acest program," a adaugat el.

La 1,34%, natalitatea este cu mult sub nivelul de 2% necesar pentru a mentine populatia, potrivit ministerului Sanatatii din Japonia. Din acest motiv, Keidandren, cel mai mare grup de afaceri din tara, cu peste 1.300 de companii drept membri, a lansat o cerere pentru lasa angajatii sa plece mai devreme acasa, pentru a ajuta cu acesta probleme presanta a Japoniei.

Ziua de munca de 12 ore este unul dintre motivele scaderii natalitatii, alaturi de costul mare al vietii si rigiditatea sociala cu privire la femei si maternitate. In plus, populatia Japoniei are cea mai mare rata de imbatranire din lume. Sursa: Ziare.com

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”