Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

duminică, 18 ianuarie 2009

Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii ar putea fi scos in afara legii

Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) vinovat pentru mai multe decizii anti-romanesti si imixtiune de tip totalitar in viata privata a individului este pe cale de a fi declarat ilegal.

Curtea Constitutionala (CC) a stabilit, printr-o decizie de la sfarsitul anului trecut, ca Ordonanta Guvernului 137/2000 privind prevenirea si sanctionarea tuturor formelor de discriminare, prin care s-a constituit Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) este ilegala.
Principalul motiv pentru care Ordonanta Guvernului 137/2000 este in dezacord cu Legea fundamentala este ca din prevederile sale "se desprinde intelesul ca instantele judecatoresti au competenta sa anuleze ori sa refuze aplicarea unor acte normative cu putere de lege, considerand ca sunt discriminatorii, si sa le inlocuiasca cu norme create pe cale judiciara sau cu prevederi cuprinse in alte acte normative". Daca intregul continut al Ordonantei este declarat neconstitutional, atunci CNCD functioneaza ilegal. Decizia a fost comunicata presedintilor celor doua Camere ale Parlamentului si Guvernului. Sursa: Ziua.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”