Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

vineri, 23 ianuarie 2009

Deutsche Bahn, acuzata ca a spionat 1.000 de angajati

Un nou scandal de incalcare a vietii private a angajatilor a izbucnit in Germania, in urma dezvaluirilor facute de saptamanalul Stern privind spionarea de catre compania nationala de cai ferate, Deutsche Bahn, a unui numar de aproximativ 1.000 de angajati.
Desi admite ca este posibil sa fi incalcat legea, Deutsche Bahn motiveaza ca in acest mod a incercat sa obtina informatii privind posibila implicare a unor directori si angajati in acte de coruptie. Intr-o declaratie data publicitatii dupa aparitia in presa a dezvaluirilor, Deutsche Bahn sustine ca departamentul sau de audit a demarat o ancheta pe baza unor dovezi ale unor posibile incalcari ale politicii sale anticoruptie. Concluziile anchetei nu au fost prezentate pana acum si nu exista indicii ca angajatii cailor ferate ar fi implicati in actiuni ilegale.


Potrivit articolului din Stern, in anul 2003 Deutsche Bahn ar fi apelat la serviciile companiei private de investigatii Network Deutschland GmbH pentru supravegherea unor directori ai cailor ferate nationale si a sotiilor/sotilor acestora. Deutsche Bahn a furnizat companiei de investigatii un CD cu datele personale a 774 de membri ai conducerii companiei, precum si numele si numerele de telefon pentru 500 de sotii/soti ai angajatilor, informatii luate de la centrele de relatii cu clientii, unde acestia se inregistrau pentru a obtine reducerile si facilitatile destinate membrilor familiilor.

Pornind de la aceste date, detectivii au obtinut informatii despre conturile bancare si apelurile telefonice ale celor investigati. In cadrul acestei anchete, 125 de persoane au fost plasate sub observatie stricta. Un precedent ar fi existat si in 2002, cand Deutsche Bahn a apelat tot la Network Deutschland GmbH pentru investigatii privind posibile legaturi ale angajatilor cailor ferate cu companii furnizoare. Sursa:Ziare.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”