Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

miercuri, 28 ianuarie 2009

Mincinosul Elie Wiesel il critica pe Papa Ratzinger


Un mincinos dovedit in repetate randuri, Elie Wiesel il ataca pe capul bisericii romano-catolice pentru decizii ce privesc strict treburile interne ale respectivei biserici. Reproducem un material de pe saitul ziare.com unde puteti vedea o noua mostra de tupeu a mafiei extorcatorilor holocaustologi.

Papa Benedict al XVI-lea a iertat "cel mai vulgar aspect al antisemitismului" reabilitand un episcop traditionalist care negase amploarea Holocaustului, a declarat Elie Wiesel, supravietuitor al lagarelor naziste si laureat al premiului Nobel pentru pace.

Intr-un interviu pentru Reuters, Wiesel - nascut in Romania - a mai spus ca este imposibil ca Vaticanul sa nu fi cunoscut trecutul respectivului episcop si ca probabil a actionat astfel "intentionat".

"Oare ce crede Papa ca am simtit cand a facut asa ceva? Acest episcop care a negat existenta Holocaustului - fireste, in ziua de azi negarea Holocaustului este cel mai vulgar aspect al antisemitismului - si acum si ca Papa sa mearga atat de departe si sa faca ce a facut, stiind ceea ce stie, este absolut deranjant", a subliniat Wiesel.

"Rezultatul acestei actiuni este foarte simplu: sa-i oferi incredere unui om care a negat Holocaustul inseamna ca sensibilitatea fata de noi, evreii, nu este cum ar trebui", a subliniat Wiesel.

Richard Williamson, originar din Marea Britanie, unul dintre cei patru episcopi pentru care excomunicarea a fost ridicata sambata, a facut mai multe declaratii controversate, negand amploarea reala a Holocaustului, asa cum este ea acceptata de istorici.

Williamson a spus: "Cred ca nu au existat camere de gazare" si ca doar pana la 300.000 de evrei au murit in lagarele naziste, in loc de sase milioane.

Comentariile sale au provocat indignare in randul liderilor cultului mozaic si catolicilor progresisti, dintre care multi au spus ca ele arunca o umbra asupra celor peste 50 de ani de dialog intre crestini si evrei.

"Este pacat, pentru ca relatiile dintre catolici si evrei nu fusesera niciodata atat de bune, gratie Papei Ioan al XXIII-lea si Papei Ioan Paul al II-lea", a explicat Wiesel.

Intrebat daca el crede ca este posibil ca Vaticanul sa nu fi stiut ca Williamson a negat amploarea Holocaustului, Wiesel, care a supravietuit lagarului Auschwitz, a spus: "O, nu! Biserica stie ce a facut, mai ales ca Papa sa-l reprimeasca la acel nivel pe acest om, stiau ce fac. Au facut acest lucru intentionat. Nu stiu care a fost intentia".

1 comentarii:

Ion de la Chiuiesti spunea...

Eli wiesel este un escroc, dar nu e de capul lui, ci este nevoie de el ca martor(mincinos) pentru sustinerea mitului holocaustului.

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”