Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

joi, 5 februarie 2009

Coaliţie împotriva Papei pentru interesele sionistilor

După aproape patru ani în care s-au mândrit că liderul Bisericii Catolice e unul de-ai lor, germanii au pus capăt „lunii de miere“ după ce Papa Benedict al XVI-lea a reabilitat patru episcopi, membri ai Societăţii Sfântul Pius al X-lea, printre care Monseniorul Richard Williamson. Această societate, creată în 1970 de episcopul francez Marcel Lefebvre, este caracterizată de anumite cercuri oculte ca avand o atitudine antisemită şi ultraconservatoare.

Episcopul britanic, excomunicat de Biserica Catolică în 1988, este cunoscut pentru declaraţiile sale publice în care a negat holocaustul. Criticile la adresa Papei şi hotărârea mai multor comunităţi evreieşti de a rupe legăturile cu Vaticanul au survenit după ce Williamson a negat, într-un interviu acordat televiziunii suedeze, existenţa camerelor de gazare şi a declarat că în lagărele de concentrare naziste au murit cel mult 300.000 de evrei.

„Bild“ i-a cercetat trecutul şi a descoperit că această declaraţie nu e un simplu accident. În cadrul unei predici pe care a ţinut-o în Canada în 1989, Williamson a spus că „evreii au inventat holocaustul pentru ca noi să cădem în genunchi în faţa lor şi să permitem formarea statului Israel“. Episcopul britanic, aflat acum în Argentina, este şi un adept al variantei conspirative a istoriei recente, susţinând că 9/11 a fost pus la cale de americani pentru a invada Afganistanul şi Irakul. Cât despre femei, Williamson crede că n-ar trebui să poarte pantaloni şi să fie admise în învăţământul superior.

Vaticanul susţine că nu era la curent cu „biografia“ lui Richard Williamson în momentul în care acesta a fost reabilitat. Motiv pentru care reacţia oficială a fost destul de neconvingătoare. Papa şi-a exprimat solidaritatea cu evreii şi a condamnat negarea holocaustului, dar nu a făcut nici cea mai mică referire la controversatul episcop. Atitudine care i-a nemulţumit profund pe evrei. Drept urmare, Marele Rabinat din Israel a rupt marţi, pe termen nedefinit, legăturile oficiale cu Vaticanul, aşteptând scuze publice de la Suveranul Pontif. Consiliul Central al Evreilor din Germania a întrerupt şi el relaţiile cu Sfântul Scaun şi vrea să organizeze o întâlnire cu Benedict al XVI-lea pentru „a-i cere socoteală“.

O luare de poziţie mai puţin obişnuită a avut cancelarul german. Fiică de pastor protestant, Angela Merkel nu se amestecă în dispute interconfesionale. De data aceasta, Merkel i-a cerut Papei „clarificări“ privind reabilitarea lui Williamson şi i-a îndemnat pe catolici să ia atitudine, deranjată şi de efectele pe care decizia Papei le are asupra imaginii Germaniei. Îndemn urmat, se pare, de Gerhard Ludwig Müller, episcopul de Regensburg - oraşul natal al Papei -, care i-a interzis lui Williamson să intre în locaşurile de cult din localitate, şi de Gebhard Fürst, episcopul din Rottenburg-Stuttgart, care a considerat gestul Papei „complet inacceptabil“.

După criticile vehemente venite atât din rândul comunităţilor evreieşti şi al prelaţilor catolici, dar şi al politicienilor, Vaticanul i-a cerut miercuri lui Richard Williamson să-şi renege declaraţiile cu privire la Holocaust, înainte de a fi admis în funcţia episcopală. Potrivit unui comunicat, Vaticanul a ţinut să precizeze încă o dată că nu erau cunoscute afirmaţiile lui Williamson referitoare la negarea holocaustului în momentul ridicării excomunicării celor patru episcopi. Sursa: Cotidianul.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”