Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

vineri, 6 februarie 2009

PCM Covasna isi vrea drapelul secuiesc disparut inapoi


Conducerea PCM Covasna ii cere presedintelui Consiliului Judetean (CJ) sa faca tot posibilul pentru a gasi drapelul secuiesc disparut din sala de sedinte folosita in comun cu Prefectura, iar apoi sa-l amplaseze pe cladirea CJ.

"Am luat cunostinta cu mahnire ca presedintele CJ n-a fost in stare sa mentina si sa apere drapelul secuiesc unde era pus, in sala de sedinte.

Il somam si il rugam sa faca tot posibilul sa revina drapelul si ii propunem sa gasim impreuna un loc unde alte institutii nu prea au un cuvant de spus daca ramane sau nu steagul, e vorba de cladirea CJ", a declarat, joi, presedintele executiv al PCM Covasna, Csinta Samuel, potrivit NewsIn.

Acesta spune ca drapelul secuiesc i-a fost inmanat presedintelui CJ de catre vicepresedintele CNS in toamna anului trecut, cu rugamintea sa fie amplasat in sala de sedinte a Consiliului, in mod permanent.

Dupa ce a fost amplasat in sala de sedinte in iarna, drapelul a disparut insa cu ocazia instaurarii noului prefect al judetului, la inceputul acestei saptamani, fara ca cineva sa isi asume responsabilitatea pentru disparitia lui, spune aceeasi sursa.

Drapelul secuiesc este prezent si pe fatada Primariei Sf.Gheorghe si in sala de sedinte a Consiliului Local, precum si in unele localitati din Harghita.

Liderii PCM si CNS promoveaza utilizarea insemnelor secuiesti pe institutiile publice din Secuime, ca un gest simbolic. Sursa: Ziare.com

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”