Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

sâmbătă, 7 februarie 2009

Copiii de vedete, pedepsiti cu nume ciudate si cu mame despuiate prin ziare

“Ia uite, tati, ce ţâţe are mami”... Aceasta poate fi remarca unui copil de VIP, a carui mama a dat sau primit bani sa apara, goala, printr-o revista de scandal. Sa ne inchipuim un scurt scenariu. Dimineata, pustiul se duce la cutia postala unde isi gaseste mama lipita pe o foaie aspra sau velina, depinde la ce publicatie este abonata familia X. Dupa ce o admira, copilul se duce la scoala si e obligat sa-si reintalneasca mama. De aceasta data, de zeci de ori. ~ia de-a doispea ii propun la misto: “Nu vrei sa-ti dau meditatii la domiciliu? Gratis”. Dar nu banii sunt problema lui. Are punga de la Mac, obtinuta din sudoarea muicii. Seara, la cina, tacere penibila. Mama sparge gheata: “Ei, cum a fost ziua de azi?” si copilul, cu privirea in farfurie, raspunde: “M-am saturat de atata carne”...

Anxietate de performanta

Tot mai multe femei, fie ele staruri sau nu, pozeaza dezbracate in reviste. Foarte multe dintre ele au copii. Alexandra Mamali- Iordan, psiholog, a analizat acest caz: “Daca viata este un sir perpetuu de optiuni care fac diferenta asupra dezvoltarii psiho-sociale a individului, atunci decizia expunerii minorului în fata sexualitatii tutorelui trebuie sa apartina acestuia din urma. Este vital pentru un parinte sa-si cunoasca foarte bine copilul, din punct de vedere al temperamentului, personalitatii si atitudinii acestuia, întrucât o asemenea expunere publica îi poate afecta serios modelarea mentalitatii si comportamentului. Ideea de nuditate - una dintre cele mai sensibile în mentalul colectiv - tine de valorile familiale si culturale. Cu alte cuvinte, nu trebuie sa ne socam copilul, ci trebuie sa ne gândim ca e foarte posibil sa se simta jenat sau chiar agresat de o astfel de imagine. S-a dovedit empiric faptul ca în primii opt ani de viata copilul nu face diferenta între nuditate si persoana îmbracata. Dupa opt ani devine constient de ideea de sexualitate. Prin urmare, nu trebuie sa transformam copilul într-unul pudic, dar nici într-un exhibitionist. Cum se spune ca «omul este masura tuturor lucrurilor», un adult trebuie sa fie în stare sa gaseasca echilibrul între o manifestare artistica, de exemplu, si o supraexpunere excentrica. Mai pe sleau, mama trebuie sa se asigure ca pe copil nu-l deranjeaza s-o vada asa cum numai tatal lui o face”. “Este primordiala relatia pe care parintii o stabilesc cu propriii copii. Pot exista relatii pozitive si negative. La copiii personalitatilor poate aparea anxietatea de performata. Presiunea din partea parintilor, din partea colegilor care au alte asteptari din partea copilului pot genera reactii emotionale. Daca tatal este un cantaret talentat, nu inseamna ca la fel va fi si copilul”, ne-a explicat psihologul Domnica Petrovai.

Pedeapsa cu botezul numelor exotice

Vedetele din Romania si cele din strainatate nu isi pedepsesc copiii doar cu despuiatul prin reviste. Ci si cand ii boteaza. Pe fiul Corinei (Ciorba) il cheama, evident fara voia lui, Robin. Pe al Mihaelei Radulescu – Ayan. Fiica Roxanei Ciuhulescu a fost botezata Cleopatra, iar pe fetita Rocsanei Marcu o cheama Mayra. Cele doua fetite ale Anamariei Prodan poarta numele de Rebecca si Sarah. De altfel, si antrenorul Dan Petrescu a ales numele Chelsea pentru fetita lui, dupa celebrul club londonez la care a activat ca jucator. Totusi, in comparatie cu starurile hollywoodiene, nu suntem chiar exagerati. Rob Morrow a ales sa-si numeasca fiul Tu. Pentru cei care nu cunosc engleza, tomorrow inseamna maine. Gwyneth Paltrow si Chris Martin, solistul Coldplay, i-au pus fiicei lor numele Apple. Kal - El este numele pe care il poarta baiatul lui Nicholas Cage. S-a inspirat din “Superman”... Exista si avantaje ale mostenitorilor vedetelor din Romania. In primul rand, parintii lor sunt celebri si bogati, ceea ce le confera anumite privilegii, dar si pentru ca ei sunt nascuti, in mare parte, in strainatate, la clinici de lux, primind astfel cetatenia tarii in care vin pe lume, dar si pe cea romana. Sursa: Gardianul.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”