Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

joi, 5 februarie 2009

Dezbateri pentru un parlament unicameral


Un punct important din Programul Nationalistilor Autonomi Timisoara este promovat de Presedintele Romaniei si se poate realiza: Parlamentul Unicameral!

Atât şeful statului, cât şi unii lideri de partide au susţinut în repetate rânduri că România ar avea nevoie de un Parlament unicameral.

Comisia prezidenţială ce a prezentat proiectul de modificare a Constituţiei a susţinut că înfiinţarea Parlamentului unicameral, variantă agreată de preşedintele Traian Băsescu, va duce la un proces mult mai rapid de adoptare a legilor.
Constituţionaliştii susţin că soluţia unicamerală este adaptată structurii unui stat unitar, care nu cunoaşte ramificaţia federală, fiind avantajoasă şi din perspectiva costurilor deoarece se reduc astfel numărul de parlamentari.

Preşedintele Traian Băsescu a susţinut, în discursul rostit după prezentarea raportului Comsiei, că este adeptul Parlamentului unicameral, arătând că România are deja o a doua Cameră, în Parlamentul European.

Ce părere aveţi despre modificarea Constituţiei astfel încât România să aibă un Parlament unicameral? Care credeţi că ar fi avantajele şi dezavantajele unui astfel de sistem? (Comentati aici)

Sursa: Realitatea.net

4 comentarii:

Anonim spunea...

O initiativa de laudat, care culmea coincide cu principiile NS, in general.Insa totul va fi in zadar daca in viitor nu va exista disciplina si o mana de fier care sa conduca. Partea buna este ca astfel vom scapa de acest cuib parazitar denumit parlament, si binenteles si de lipitoririle aciuite acolo, care sug toata vlaga neamului nostru.

Anonim spunea...

Lui Criss: parlamentul e un cuib parazitar?
Ai poate o alternativa?

Anonim spunea...

Am spus ca este o initiativa de laudat, si aici ma refeream la modificarea Constitutiei in sensul statuarii unui parlament unicameral, unde eventual vom fi reprezentati de oameni care vor sa faca ceva pentru Romania, nu pentru ei si familiile lor. Cand vorbeam de lipitori ma refeream la cei care din parlamentul actual, care de 20 de ani incoace nu fac altceva decat sa-si mareasca patrimoniul personal. Dar poate tu Corneliu, esti de acord cu "calitatea" acestor oameni, deputati sau senatori, care asa cum am spus nu sunt decat niste paraziti ordinari care au in cap numai binele propriu, si care mananca hoteste banii contribuabililor. Dar daca tu consideri ca in actualul parlament al Romaniei sunt numai oameni harnici si cinstiti, care fac totul pentru neam si tara,...e problema ta. Poate in alte state precum Isralelul, acest tip de hotie la nivel inalt este foarte normala, la fel de normala ca si cum ai respira. Nu dorim ca si aici sa se impamanteneasca asa ceva.

Anonim spunea...

In principiu parlamentul e expresia suprema a democratiei. Abaterile unora dintre parlamentari de la normele eticii nu-l face desigur cuib parazitar. Cred ca existenta a doua camere este un anacronism costisitor. Si spre surprinderea ta, Criss, parlamentul israelian nu e mai mult atins de hotie decat cel romanesc. Probabil chiar mai putin.
Acest parlament este unicameral avand 120 de deputati.

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”