Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

joi, 19 februarie 2009

Furie printre parintii britanici: Copii de 10 ani, pusi sa scrie injuraturi la ora de religie


Suparare si dezgust in randul unor parinti din Marea Britanie, dupa ce copiii lor au venit acasa cu o serie de cuvinte obscene sau jignitoare scrise pe caietele de scoala. Parintii sunt cu atat mai furiosi, cu cat asta s-a intamplat intr-o scoala primara in stransa legatura cu Biserica, si chiar in timpul orelor de religie.


Potrivit "Daily Mail", un profesor de religie din Great Shelford, langa Cambridge, si-a pus elevii de zece ani sa scrie cele mai necuviincioase cuvinte pe care le stiau si sa le ordoneze in functie de caracterul jignitor al acestora. Drept urmare, copiii au notat o serie socanta de obscenitati, folosind chiar un argou grosolan pentru actele sexuale si pentru organele genitale feminine si masculine. Cuvinte precum "fund gras", "urechi mari", "redus mintal" sau "tarfa" s-au situat printre cele catalogate de copii drept "foarte jignitoare" si "jignitoare", plasand in categoria cuvintelor inofensive "tacanit", "retardat", "imbecil", "magar" sau "inadaptat". Parintii au ramas socati cand au vazut caietele de exercitii ale copiilor pline cu astfel de cuvinte. Acestia au acuzat conducerea scolii ca incurajeaza nerusinarea si limbajul urat. Se pare ca profesorul in cauza, Fred Laband, preda chiar o lectie anti-nerusinare ca parte dintr-un program guvernamental ce vizeaza aspectele sociale si emotionale ale invatatului. Supranumite lectii "despre fericire", acestea isi propun sa imbunatateasca starea de bine a copilului si sa reduca comportamentul distructiv. "Nu te astepti ca la scoala copiii sa invete cuvinte atat de murdare, mai ales la o scoala ce are stranse legaturi cu Biserica. Cand copilul meu de zece ani mi-a aratat un caiet de exerictii care continea astfel de cuvinte, aprobate de profesor, am fost dezgustata", a declarat, suparata, mama unui copil. "Se pare ca pe durata intregii lectii, copiii au fost incurajati sa spuna cat mai multe cuvinte urate si injuraturi. Evident, unele erau mai vulgare decat altele si un element de competivitate era incurajat. Multi dintre copii au venit acasa cu un nou vocabular, plin de cuvinte murdare", a fost reactia unei alte mamici.
Intr-o scrisoare adresata parintilor, directoarea Alison Evans le-a spus ca, "dupa o analiza atenta, s-a ajuns la concluzia ca a fost nepotrivita inregistrarea prin scriere a acestor cuvinte si paginile in cauza au fost indepartare din caietele de exercitii". "Regretam profund cele intamplate. Am dat curs unei investigatii si luam masurile disciplinare potrivite, dar nu pot sa comentez despre asta. Domnul Laband, profesor cu experienta, a adaptat un plan de lectie standard, care facea parte din programul SEAL", a precizat un reprezentant al respectivului program guvernamental, citat de jurnalistii de la "Daily Mail". Sursa: Ziua.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”