Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

duminică, 22 februarie 2009

Inima lui Cozma a mai bătut de 3 ori

Rezultatul autopsiei: inima lui Marian a mai bătut doar de trei ori după ce a fost lovită cu cuţitul. Criminalul a lovit cu precizie chirurgicală. Din grupul celor 27 de agresori ai handbaliştilor de la Veszprem, în acest moment sunt în arest, sub diverse pretexte, 11 persoane. În Ungaria circulă deja un CD multimedia despre viaţa lui Marian. "Cozma a fost, este şi va fi!"

O stradă din Veszprem va purta numele lui Marian Cozma. Anunţul a fost făcut de Nagy Piroska, consilier pe probleme sportive la Consiliul Local din Veszprem. Mai mult, se studiază posibilitatea ca la muzeul local să se realizeze o expoziţie memorială în onoarea sportivului român. Acestea sunt numai câteva dintre ofrandele pe care comunitatea locală le oferă familiei Cozma. Ieri, un post de televiziune maghiară a anunţat că maghiarii vor realiza un film despre viaţa lui Marian, iar începând de luni în Veszprem se poate cumpăra un CD multimedia ce conţine principalele momente din cariera sportivă a lui Marian Cozma şi din evoluţiile sale la MKB Veszprem. O parte din încasări va fi donată Centrului de copii şi juniori al clubului. (...)

REMARCABILUL VILOVSKI
Conducerea clubului din Veszprem a realizat un proiect de hotărâre pentru ca jucătorul Uros Vilovski să primească o medalie de merit, după ce şi primarul oraşului i-a acordat o distincţie pentru salvarea coechipierului său, Pesic, de la moarte. Vilovski l-a luat practic în spate pe Pesic şi a alergat cu el la spitalul aflat la cinci minute distanţă de mers pe jos, fără să aştepte sosirea Ambulanţei. Potrivit medicilor, asta a salvat viaţa sportivului. Fapta lui Vilovski a fost remarcabilă, ţinând cont că coechipierul său are doi metri şi 100 de kilograme!

Preşedintele clubului, Hunyadfalvy Ákos, susţine că în ziua de după incident un grup masiv de ţigani l-a urmărit pe Vilovski, devenit martor-cheie în crima de la 8 februarie. Jucătorul a început însă să strige, iar agresorii s-au retras. Sursa: jurnalul.ro - unde puteti citi intregul material.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”