Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

duminică, 22 februarie 2009

Nationalizarea bancilor, cea mai buna solutie de criza

Nouriel Roubini, supranumit si Dr. Doom al economiei, sustine ca cea mai potrivita solutie pentru insanatosirea sistemului bancar, afectat de criza financiara, este nationalizarea bancilor.

Nouriel Roubini, profesor de economie la Universitatea din New York, a facut declaratia in contextul informatiilor potrivit carora autoritatiile americane ar putea nationaliza bancile, eliminand astfel actionarii. Roubini sustine ca aceasta teza era considerate "o blasfemie in urma cu cateva saptamani in urma", insa acum oficialii de la Washington sunt favorabili unei asemenea teorii, potrivit informatiilor din The Wall Street Journal. "Decat sa se arunce cu trilioane de dolari pentru a acoperi pierderile imense ale bancilor, iar astfel sa se mareasca costurile fiscale, nationalizarea poate fi considerate o solutie pragmatica, fara a fi privita insa ca una bolsevica", sustine economistul Nouriel Roubini. Econosmistul sustine ca ideea aceasta ar putea fi adoptata de catre conservatorii americani si ca nationalizarea nu trebuie privita ca un lucru permanent, ci dimpotriva, o solutie temporara. "Nimeni nu e in favoarea unei preluari permanente de catre guvern a sistemului financiar", sustine economistul american care precizeaza ca o astfel de masura s-ar putea produce in cateva luni. "Cred ca vom putea vedea legislatia nationalizarii adoptata in urmatoarele cateva luni... in sase luni sau ceva de genul acesta", potrivit lui Nouriel Roubini. Sursa: Ziare.com

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”