Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

vineri, 13 februarie 2009

Protest anti-tiganesc al organizatiei Jobbik din Ungaria


Peste 1.000 de sustinatori ai partidului ungar de extrema-dreapta Jobbik au manifestat vineri pentru a denunta cresterea numarului de infractiuni grave comise de tigani.

Jobbik, care se defineste drept un partid nationalist crestin si care lupta impotriva infractiunilor comise de tigani, spera sa marcheze puncte pe plan politic in urma demonstratiilor publice tot mai numeroase impotriva minoritatii tiganesti, cea mai mare din Ungaria, informeaza NewsIn, citand Reuters.

Uciderea handbalistului roman Marian Cozma, la sfarsitul saptamanii trecute, pentru care sunt suspectati niste tigani, a alimentat tensiunile si demonstratiile publice de ostilitate la adresa tiganilor.

"Problema este in mare parte tinuta sub pres, dar ea trebuie abordata", a spus Imre Torok, in varsta de 39 de ani, capitan in Garda maghiara, organizatie nationalista radicala.

Intre 100 si 200 de membri ai Garzii in uniforme negre au luat parte la protest. Gruparea este sustinuta de Jobbik. "Din nefericire, numarul infractiunilor comise de tigani a crescut semnificativ si aceasta este o problema de siguranta publica", a spus Torok.

Ungaria are una dintre cele mai numeroase comunitati de tigani din estul Europei, reprezentand 5-7% din populatia de 10 milioane de locuitori. Sursa: Ziare.com

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”