Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

duminică, 22 februarie 2009

Spaniolii cer detentia pe viata pentru criminali

Mii de persoane au manifestat sambata la Madrid, cerand un referendum pentru introducerea detentei pe viata pentru criminali, dupa disparitia in ianuarie a unei tinere, care, dupa cum s-a dovedit ulterior, a fost ucisa de fostul ei prieten.

Potrivit politiei, mai mult de 5.000 de persoane au participat la marsul organizat de parintii tinerei, Marta del Castillo (foto), in varsta de 17 ani, care a disparut la 24 ianuarie, relateaza AFP, conform NewsIn.

Politia nu i-a gasit cadavrul, dar l-a arestat pe fostul ei prieten, in varsta de 20 de ani, care a marturisit ca a ucis-o.

Pedeapsa maxima prevazuta de legile spaniole este de 40 de ani de inchisoare.

Numerosi manifestanti purtau tricouri albe pe care era imprimata o fotografie a tinerei. Ei au purtat un banner, pe care scria: "Cu totii suntem Marta. Inaspriti pedepsele. Referendum pentru inchisoarea pe viata". Sursa: Ziare.com

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”