Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

duminică, 22 februarie 2009

Big Brother peste tot sub diferite pretexte

In interiorul magazinelor si supermarketurilor din Marea Britanie ar putea fi montate camere de supraveghere pentru a pastra o evidenta a tuturor celor care cumpara bauturi alcoolice.

In aest sens a fost intocmit un proiect de lege prin care proprietarii magazinelor ar putea fi obligati sa instaleze camere de supraveghere la raioanele cu bauturi alcoolice. Alaturi de magazine sunt vizate si barurile, informeaza Daily Mail.

Inregistrarile cu oamenii care cumpara o sticla de vin sau o cutie de bere vor trebui stocate pentru minim 60 de zile. Proprietarii magazinelor si barurilor trebuie sa colaboreze cu politia si la cerere sa puna inregistrarile la dispozitia autoritatilor.

Criticii sunt de parere ca aceasta masura ar urmari locuitorii Regatului unit peste tot. Intai au fost camerele pentru monitorizarea traficului, pentru citirea numerelor de inmatriculare, iar acum mai nou si magazinele si barurile vor fi supravegheate invadand spatiul personal al tuturor cetatenilor.

Daca legea va fi aprobata de Congres, orice afacere care are obiect de activitate comercializarea bauturilor alcoolice trebuie sa aiba si camere de supraveghere. Sursa: Ziare.com

1 comentarii:

Anonim spunea...

Am auzit ca si Camera Lorzilor din SUA va sustine un proiect similar!!! (sic!)

:))

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”