Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

luni, 9 martie 2009

Atacul impotriva Adevaratei IRA: politia ancheteaza 200 de disidenti republicani


Politia si serviciul britanic MI5 au inceput investigatiile alibiurilor a peste 200 de disidenti republicani in incercarile politiei de a-i gasi ce cei vinovati de impuscarea celor doi soldati din Irlanda de Nord.

Politistii britanici cred ca, din cei 200 de suspecti, cel putin 20 dintre ei au fost direct implicati in atacul asupra celor doi soldati si, de asemenea,sunt banuiti a fi implicati si in atacuri mai vechi ale gruparii, informeaza cotidianul britanic
The Telegraph.

Serviciul MI5 va aloca un procent important din resursele de care dispune pentru a-si intari pozitia in Irlanda de Nord, mai ales dupa ce agentia a primit mai mult avertismente in legatura cu cresterea gradului de risc in privinta disidentilor republicani.


De asemenea, potrivit informatiilor MI5 Adevarata IRA si IRA Continuity sunt divizate in acest moment in cel putin 10 grupari mai mici, care au si acces mult mai rapid la armament sofisticat.


Gruparea "South Antrim unit" din cadrul Adevaratei IRA si-a asumat responsabilitatea pentru crimele din Antrim, iar detectivii presupun ca in atacuri au fost implicati localnici.


Cei doi soldati din Irlanda de Nord au fost ucisi in timp ce luau masa, cu cateva ore inainte de a zbura catre Afganistan.


Disidentii republicani au inceput de curand sa asasineze ofiteri din politia britanica in cele patruatacuri cu armate si cu bomba de la Derry, Dungannon, Castlederg and Rosslea.


Surse din cadrul agentiei MI5 sustin ca aceste ultime atentate reprezinta un moment de cotitura pentru membrii gruparii Adevaratei IRA, multi dintre acestia provenind din gruparea paramilitara IRA Provizorie. Sursa: Ziare.com

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”