Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

luni, 9 martie 2009

Islanda a nationalizat ultima banca din tara


Islanda a nationalizat si ultima mare banca din tara, Straumur Burdaras, a anuntat Autoritatea de Supraveghere a Sectorului Financiar Islandez.

Banca nu mai dispunea de lichiditati pentru a-si sustine operatiunile, informeaza Reuters. "Autoritatea de Supraveghere a Sectorului Financiar Islandez a luat decizia de a se intalni cu actionarii si a suspendat bordul director", se spune intr-o declaratie.

Directorul executiv al bancii, William Fall, si-a dat demisia.
Luna trecuta, Fall declarase ca banca o sa supravietuiasca, in urma restructurarii activitatii. Straumur a pierdut 616 milioane de euro in ultimul trimestru din 2008. Actiunile bancii au scazut la pretul de 1,71 de coroane islandeze dupa luna octombrie, de la 23,45 coroane la mijlocul anului 2007. Sistemul financiar si moneda Islandei s-au prabusit in doar cateva zile, acum cinci luni, dupa ce principala banca comerciala a dat faliment, inregistrand pierderi de miliarde de dolari. Sursa: Ziare.com

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”