Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

duminică, 22 martie 2009

Boicot dupa schimbarea personalului? - Thor Steinar made in Dubai



De cateva luni se propaga pe
internet extrase din registrul comertului, care arata ca marca de imbracaminte, iubita de nationalisti, Thor-Steinar, se afla incepand din noiembrie pe mana arabeasca.
Noul patron al firmei Mediatex este investitorul arab Faysal al Zarooni (foto dreapta).

Conform blogului NPD, un purtator de cuvant al tribunalului local Potsdam confirma veridicitatea unui asemenea extras din registrul comertului si de implicarea investitorului din Dubai in mica intreprindere cu sediul in Königs-Wusterhausen din Brandenburg. Mediatex nu a fost pregatita pentru o luare de pozitie.
Blogul NPD speculeaza ca in Germania s-ar putea ajunge de la arderi de carti la arderi de haine. Propriu-zis se discuta in numeroase forumuri nationaliste cel putin despre un boicot al marcii. Pana acum fara efecte vizibile.
Sperante asupra unei posibile schimbari de imagine a marcii spre corectitudine politica nu se fac inca in tabara stanga. Ar fi un pic prematur, deoarece Mediatex a invatat probabil din cazul marcii iubite inainte de nationalisti, Londsdale. Dupa o campanie de defaimare impotriva firmei si dupa replica firmei prin "campania de salvare" sub sloganul "Londsdale iubeste toate culorile" (campanie publicitara adresata homosexualilor-nota Lupta NS), imbracamintea a disparut de pe standurile din supermarket-uri. "In punctul fierbinte Sachsen au scazut vanzarile din septembrie 2003 cu 75 de procente", conform unui purtator de cuvant al intreprinderii citat din 2005 de Wikipedia.
O alta problema mare o confrunta antifascistii, la care a devenit un fel de sport popular recurgerea la violente impotriva intreprinzatorilor, care comercializeaza marca Thor-Steinar. Astfel a scris Altermedia cu privire la noua conducere inca din 22 Decembrie: "Astfel, actiunile anti-Thor-Steinar pot fi socotite mai putin o lupta impotriva dreptei, ci un caz clar de xenofobie. Vor fi oare acestea considerate de asemenea delicte de extrema-dreapta la anuala inventariere a protectiei constitutiei?"

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”