Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

marți, 10 martie 2009

Capitalismul fara masca: fiecare roman plateste catre Ford 6,5 euro, in schimb nu primeste nimic.


În plină criză economică, statul face cadou companiei americane Ford, 143 de milioane de euro.

Altfel spus, fiecare român va plăti constructorului auto câte 6,5 euro.

Măsura vine în acelaşi timp cu începerea negocierilor cu reprezentanţii UE, pentru obţinerea unui împrumut extern.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat ieri că România se va împrumuta pentru a ajuta companiile private, şi nu pentru acoperirea datoriilor generate de stat.

5 voturi împotrivă
Camera Deputaţilor a adoptat azi, cu 235 voturi "pentru", 5 "împotrivă" şi 5 abţineri, ordonanţa de urgenţă care reglementează acordarea unui ajutor de stat de 143 milioane de euro către Ford Motor Company.

Constructorul auto american a cumpărat de la Autoritatea pentru Valorificare Activelor Statului 72% din acţiunile Automobile Craiova.
Ajutorul de stat reprezintă un sprijin pentru realizarea a două proiecte de investiţii, cu scopul producţiei de automobile şi motoare. Sursa: evz.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”