Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

marți, 10 martie 2009

FMI va avea profit in 2010, de pe urma Europei de Est

Fondul Monetar International ar putea intra pe profit in 2010, mai ales in urma acordarii de imprumuturi tarilor din estul Europei, potrivit unor fosti oficiali ai institutiei.

FMI ar putea inregistra un profit de 650 de milioane de dolari anul viitor, scrie
Bloomberg.

Aceasta cifra ar insemna o redresare financiara de un miliard de dolari pentru organizatie,
care preconizase pierderi de 360 de milioane de dolari pentru 2010, acum doi ani.

"
Daca FMI ar fi listat la bursa, as incepe sa cumpar," a declarat Claudio Loser, fost director al fondului pentru Emisfera Vestica. "Institutia va avea o crestere a profiturilor uriasa," a adaugat el.

Profiturile l-ar determina pe directorul actual, Dominique Strauss-Kahn, sa angajeze mai multi experti pe pietele internationale, o arie pe care isi doreste sa o imbunatateasca.


De asemenea,
revenirea la profit ar putea amana planurile FMI de a vinde o parte din rezervele sale de aur, planificate acum un an pentru a finanta costurile de operare in perioada cand nu se mai faceau imprumuturi.

In ultimele sase luni, FMI a acordat un imprumut de 16,4 miliarde de dolari Ucrainei, 15,7 milioane de dolari Ungariei, 10,4 miliarde de dolari Letoniei, 2,5 pentru Belarus, 2,1 pentru Islanda, 7,6 miliarde Pakistanului si 516 milioane de dolari Serbiei.
Sursa: Ziare.com

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”