Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

vineri, 20 martie 2009

Consiliul regional Odesa catre Parlamentul Ucrainei: Trei tancuri romanesti pot cuceri intregul sud al Ucrainei

"In acest moment, intre Dunare si Odesa nu exista nici un soldat care sa poata opri un tanc inamic la nevoie. Sunt suficiente si trei tancuri romanesti pentru a cuceri intregul sud al Ucrainei si a restabili granita romano-ucraineana pe Nistru".

Consiliul regional Odesa a votat vineri o declaratie adresata Radei Supreme (parlamentul unicameral ucrainean) in care cere anularea manevrelor NATO Sea Breeze - 2009, ce urmeaza sa se desfasoare in vara la Odesa, pe motiv ca la aceste exercitii ar putea participa si forte militare ale Romaniei, "o tara vecina care nu isi ascunde pretentiile teritoriale fata de Ucraina", relateaza agentia de presa locala Eho, citata de Agerpres. Proiectul declaratiei a fost elaborat de factiunea parlamentara a blocului Nataliei Vitrenko - Opozitia Populara.
In opinia vicepresedintelui factiunii Valeri Sergaciov, "desfasurarea manevrelor NATO in acest moment, cand relatiile dintre Ucraina si Romania s-au degradat, este asemanatoare mortii".
"In acest moment, intre Dunare si Odesa nu exista nici un soldat care sa poata opri un tanc inamic la nevoie. Sunt suficiente si trei tancuri romanesti pentru a cuceri intregul sud al Ucrainei si a restabili granita romano-ucraineana pe Nistru", considera parlamentarul.

Deputatul a afirmat ca o declaratie similara a Consiliului regional Odesa, adresata la sfarsitului anului 2008 presedintelui Viktor Iuscenko a ramas fara ecou, de aceea forul legislativ regional face acum apel la parlamentul central al Ucrainei pentru a bloca decretul prezidential vizand desfasurarea aplicatiilor Sea Breeze -2009.
Declaratia blocului Nataliei Vitrenko a fost sustinuta de o majoritate de 71 de deputati ai Consiliului regional Odesa.
Manevrele militare maritime Sea Breeze, sub egida NATO, se desfasoara in fiecare an in largul apelor ucrainene ale Marii Negre, incepand din 1997, in pofida opozitiei partidelor politice locale. Sursa: Ziua.ro

2 comentarii:

Ion de la Chiuiesti spunea...

Exagerare uriasa! Noi nu mai avem armata nici sa cucerim un oras, daramite o tara!

Anonim spunea...

Gresit omule.. :)) Ultima achizitie a Romaniei au fost 20 de avioane F16...ia gandeste`te umpic.. :D

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”