Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

miercuri, 11 martie 2009

Cutume primitive: Logodna dintre doi tigani de 6 si 4 ani, in presa engleza


Un baiat de 6 ani si o fata de 4 ani s-au logodit in vederea casatoriei intr-o ceremonie tiganeasca, relateaza cotidianul britanic Daily Telegraph.

Logodna dintre Victor Caldararu si Maria Caldararu a fost aranjata de bunicul baiatului, iar ziarul britanic subliniaza ca o astfel de ceremonie este des intalnita in randul tiganilor din Sibiu. “Copiii sunt tigani caldarari, care de obicei se logodesc sau se casatoresc de la varste foarte mici”, scrie Daily Telegraph, care mentioneaza ca pe toti tiganii din zona ii cheama Caldararu. “Aranjamentul si ceremonia seamana cu o nunta. Diferenta e ca noi nu avem un preot care sa binecuvanteze legatura. Am dat 10.000 de lei pentru ceremonie. Ei se vor casatori conform legii cand Maria va implini 16 ani”, a declarat un unchi al “mirelui”. Ziaristii englezi mai spun ca o astfel de casatorie aranjata este foarte greu de desfacut, iar in cazul in care unul dintre tineri decide sa isi ia alt partener, familia lui trebuie sa plateasca o rascumparare. De exemplu, pentru Maria au fost platiti 50.000 de lei, iar daca Victor se razgandeste cand se va face mai mare l-ar pune intr-o mare dificultate financiara pe tatal sau. “Copiii nici nu stiu despre ce este vorba la aceasta ceremonie. Ei cred ca este o petrecere obisnuita. Mai tarziu li se va spune ca trebuie sa se casatoreasca”, a declarat un unchi al baiatului.
Sursa: Gardianul.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”