Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

miercuri, 11 martie 2009

Misterul executiei Romanovilor, dezlegat de testele ADN


Testele ADN au facut lumina in cazul asasinarii familiei tarului Rusiei Nicolae al II-lea de catre bolsevici.


Timp de decenii au circulat zvonuri legate de faptul ca unii membri ai familiei au reusit sa scape peste hotare. Un nou studiu, bazat pe analiza ramasitelor exhumate ale Romanovilor, arata ca intreaga familie a fost executata in 1918. Rezultatele demonstreaza ca nici unul din cei cinci copii ai tarului Nicolae al II-lea si ai tarinei Alexandra nu a scapat de executie. Noile concluzii pun capat speculatiilor legate de supravituirea unor membri ai dinastiei, care ar fi inceput o noua viata departe de Rusia. De la executiile care au avut loc in Ekaterinburg, in iulie 1918, peste 200 de oameni au pretins ca sunt descendenti ai Romanovilor, supravietuitori ai masacrului. Revendicarile au fost alimentate de faptul ca in 1991, cand a fost deschis, in mormantul in care a fost ingropata familia tarului s-au gasit numai trei din cei cinci copii. In 2007, un arheolog amator a gasit un al doilea mormant. Cercetarea ADN stabileste ca este vorba de ramasitele unui baiat si ale unei fete - printul mostenitor Alexei si una din surorile sale, potrivit The Independent. Nu se stie inca daca cea de-a patra sora a printului Alexei, ingropata impreuna cu el, este Maria sau Anastasia. Identificarea primara a tarului s-a realizat in baza comparatiei cu ADN-ul rudelor Romanovilor aflate in viata. Sursa: Gardianul.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”