Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

sâmbătă, 14 martie 2009

Dezincriminarea incestului, combătută de geneticieni


Geneticienii avertizează că un copil născut dintr-o relaţie incestuoasă poate fi condamnat la boli grave pentru care nu există tratament.

Proiectul de Cod Penal nu mai incriminează relaţiile incestuoase, iar această posibilitate îngrijorează lumea medicală, deoarece un copil provenit dintr-o astfel de legătură, dacă va supravieţui, ar putea avea boli genetice grave pentru care nu există tratament specific.
Un genetician a explicat pentru Cotidianul care sunt problemele genetice determinate de o legătură incestuoasă. „Incestul presupune relaţii sexuale între rude de gradul I (părinţi-copii sau frate-soră).

Din punct de vedere genetic, o astfel de legătură poate genera două categorii de probleme, corelate cu existenţa la produşii de concepţie ai unui astfel de cuplu a unui fond genic comun, ne-a declarat conf. dr. Eusebiu Vlad Gorduza, şef Disciplina de Genetică Medicală de la Universitatea de Medicină din Iaşi. În primul rând, o sarcină provenită dintr-o relaţie incestuoasă poate determina avort spontan sau naşterea de copii morţi. În al doilea rând, în cazul în care fătul supravieţuieşte, legătura incestuoasă determină naşterea de copii afectaţi de boli genetice grave, care în majoritatea cazurilor nu au un tratament specific”.

Geneticianul a adăugat că „produşii de concepţie rezultaţi dintr-o legătură incestuoasă au o probabilitate de 1/8 (adică de 12,5%) de a avea perechi de gene identice”, ceea ce creşte riscul de a avea anomalii.

Conf. dr. Goduza a concluzionat că din punctul de vedere al geneticienilor, un cuplu incestuos are riscuri mari de a avea copii anormali, în cazul în care fătul supravieţuieşte. Sursa: Cotidianul.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”