Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

luni, 9 martie 2009

Félix Rodriguez, fost agent CIA, face dezvăluiri în România

Marţi, 10 martie 2009, ora 16.00, la Facultatea de Istorie din cadrul Universităţii din Bucureşti, amfiteatrul „Nicolae Iorga”, va avea loc conferinţa susţinută de Félix Rodriguez, fost agent CIA.

Rodriguez a luat parte la invazia de la Golful Porcilor, a fost unul dintre şefii agenturii CIA din Vietnam şi a fost implicat în afacerea Iran-Contra, în timpul administraţiei Reagan. Fostul agent CIA este cel care l-a arestat pe Che Guevara.

Félix Rodriguez este, împreună cu John Weisman, autor al volumului Shadow Warrior/Luptătorul din umbră.

Evenimentul este organizat de Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului în România (IICCR) şi de Facultatea de Istorie a Universităţii din Bucureşti. La conferinţă vor fi prezenţi, alături de Félix Rodriguez, Marius Oprea, preşedinte al IICCR, Daniela Zaharia, lector dr. la Facultatea de Istorie, Teodor Mărieş, preşedinte al Asociaţiei 21 Decembrie 1989.

Foto: Félix Rodriguez alaturi de asasinul Che Guevara in momentul capturarii lui, 9 octombrie 1967, Bolivia.

11 comentarii:

Anonim spunea...

Interesant. Osa merg sa il vad pe tipul care a pus mana pe ticalosul de Che. ;)

Ion de la Chiuiesti spunea...

ASASINUL Che Guevara? Cam grea pecetea pe care ai pus-o pe capul lui Che. Nu puteai sa spui "revolutionarul" sau "luptatorul"?

Lupta NS spunea...

asasin cu sange rece, criminal feroce, monstru asasin. Cam asta merita sa i se spuna. Eu nu sunt de stanga. Nu accept asasinatul in numele revolutiei comuniste mondiale. de fapt ma opun unei asemenea "revoluti". Sunt nationalist. ca nationalist ma opun ideilor "guevariste", "castriste", "marxiste", "leniniste" samd. Ce zici, lui Codreanu pe care am vazut ca il admiri, i-ar fi placut de Guevara? L-ar fi admirat? I-ar fi placut sa admiram un om care a trimis la moarte peste 800 de oameni in numele "tribunalului revolutionar" pe care il prezida? Che ramane un asasin si nimic mai mult. Che Guevara, Murderer

Ion de la Chiuiesti spunea...

Erau alte vremuri pentru Che, alte pentru Codreanu. Totusi, nu trebuie sa ignori, fiind nationalist, opozitia acestora impotriva imperialismului promovat de SUA in America Latina si pericolul rusesc in Europa. Interesele United Fruits, ale firmelor petroliere, minereuri, padurea... Doar nu crezi ca americanii urmareau sa instaureze "democratie" sau aparau "drepturile omului"?

Ion de la Chiuiesti spunea...

Si apoi, sa nu uitam ca revolutii fara victime nu au existat. Nu ma refer la aia de catifea, ca aia nu a fost revolutie.

Anonim spunea...

Pt. Ion: Se pare ca la tine marxismul lui guevara este un fel de nationalism...
Cogito.

Anonim spunea...

Cand aud de Che Guevara imi amintesc cuvintele lui Pierre Clostermann la moartea lui Walter Nowotny:

"Pacat ca tipul asta nu a fost de partea noastra... Ar fi fost un bun camarad."

In rest sunt de acord: personal repudiez comunismul/socialismul si tot ce e de stanga sau de sorginte iudaica (inclusiv crestinismul)...

Lupta NS spunea...

Ion, Che nu a ucis gringos. El a ucis oameni de rand care se impotriveau revolutiei lor marxiste. E versiunea lationo-americana a lui Sidorovici, Brucan, Craciun, etc etc...
Acum reapare figura lui pe tricouri, breloace, pijamale si nu mai stiu ce, galvanizata de capitalismul pe care Guevara il combatea ucigand oameni simpli nealiniati ideilor lui satanice. Da, satanice. O colega de studii cu Guevara spunea ca l-a auzit pe acesta afirmand: "Cand ma voi intalni cu Iisus o sa il strivesc ca pe un vierme (apoi ar fi facut un semn cu calcaiul pe pamant, ca si cum ar fi strivit ceva).... El a esuat ca revolutionar."
Codreanu vorbeste despre comunisti (deci si despre tipi ca Che Guevara, chiar mai ales!) "Legionarul este împotriva comunismului si va lupta din toate puterile lui, pentru ca oriunde se va afla încuibat acest comunism să fie demascat si răpus."

Ion de la Chiuiesti spunea...

Marxismul...Ce vorbe mari! Componenta importanta a luptei era antiamericanismul. Restul erau vorbe. Se incearca acum sa se spulbere mitul lui Che, pentru ca indeamna la independenta teritoriala, economica, trezeste sentimente patriotice si pasiuni extraordinare, mai ales la latino-americani. Asta e rolul turneului lui Rodriguez si popularizarea sa.

Lupta NS spunea...

Marxism-leninismul. Asta a infaptuit Che prin tovarasul sau Fidel Castro. Ceea ce traiesc acum cubanezi se numeste marxist-leninism criminal. E o realitate, nu vorbe.
Che nu cred ca mai trezeste ceva. Nici macar in America-latina. Doar repulsie. Urmasii victimelor lui sunt inca vii. Pozele victimelor lui le gasesti pe net.
Moarte comunismului, oriunde s-ar afla!

Ghiță Olaru spunea...

A il admira pe Che e ca si cum i-am admira pe arabi pentru ca lupta impotriva Israelului, ceea ce ar fi absurd. Faptul ca Che Guevara a luptat impotriva "imperialismului" este egal cu zero atata timp cat alternativa lui la acesta o reprezinta comunismul.

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”