Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

vineri, 20 martie 2009

Liderul Nacionalni Stroj condamnat la un an de inchisoare

Goran Davidović, liderul organizatiei nationaliste Nacionalni Stroj, din Serbia, a fost condamnat la un an de inchisoare pentru "promovarea urii si intolerantei nationale, rasiale si religioase".

Davidović si alti 20 de membri ai Nacionalni Stroj au intrerupt o adunare "anti-fascista", la Novi Sad, a unor grupari anti-sarbe, in data de 9 noiembrie 2005, de ziua asa-numita a "Luptei Internationale impotriva Fascismului si anti-semitismului", "agresand si insultand un numar de membri ai audientei".

Cativa membri ai Nacionalni Stroj ar fi fost de asemenea vazuti "salutand in stil nazist" la aceeasi adunare.

Davidović care acum locuieste in Italia a declarat ca nu intentioneaza sa se intoarca in Serbia pentru a executa condamnarea politica si ca va face recurs la Curtea Internationala a Drepturilor Omului de la Strasbourg.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”