Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

sâmbătă, 21 martie 2009

Libertate pentru Henrik Holappa!

Zilele trecute vorbeam cu un camarad despre crima de a gandi liber. Isi aducea de-aminte ca a primit o amenda de 7oo de RON pentru ca a lipit afise fara autorizatie, in timp ce 2 scandalagii care s-au luat la bataie cu batele de basseball in plina strada, au primit cate 200 de RON fiecare. In ochii "autoritatilor" nimic nu e mai grav decat a gandi si a te exprima liber.

Un tanar persecutat pentru convingerile sale este si Henrik Holappa, un finlandez. Henrik a fost identificat ca ar fi scris un eseu impotriva strainilor africani care au obiceiul sa violeze femeile finlandeze. Acel eseul a dat peste cap toata viata lui Henrik Holappa. Autoritatile finlandeze s-au simtit atat de deranjate de ceea ce era scris acolo si l-au identificat pe tanarul fin a fi autorul lui si a fost considerat unul dintre liderii rezistentei nationale. I-au perchezitinat apartamentul pe care il impartea cu sora sa Natalija, apoi au perchezitionat casa parintilor (unde a crescut) inspaimantandu-i cu amenintari de genul "Henrik are mari probleme. S-ar putea sa nu mai vina acasa pentru mult timp", apoi i-au chestionat colegii la scoala, au cerut tuturor firmelor de paza si protectie din Finlanda sa nu il mai angajeze pe Henrik Holappa care isi dorea o cariera in acest domeniu. Familia sa a slujit timp de secole sub arme, iar ambii bunici au fost eroi ai razboiului anti-sovietic Asa ca el s-a simtit distrus atunci cand si armata finlandeza l-a trecut in rezerva numai pentru convingerile sale politice. Arestat pentru 24 de ore de politia din Oulu, mass-media i-a incalcat dreptul la prezumtia de nevinovatie si i-a publicat numele si l-a declarat public autor al articolului fara ca Henrik sa declare acest lucru. Practic media de sistem i-a pus in pericol viata pentru ca locuinta lui este inconjurata de vecini africani sudanezi si somalezi.

Asa ca Henrik Holappa a fost nevoit sa se mute peste ocean, in Statele Unite, unde spera ca va gasi protectie. S-a inselat. Sistemul totalitar a aratat inca o data ca actioneaza global, la fel ca in cazul lui Ernst Zundel. A fost oprit in trafic si arestat de catre Dept. of Homeland Security’s Joint Terrorism Taskforce (FBI) - cu toate ca se afla legal in USA - si apoi interogat despre opiniile si afilierile sale politice in USA si Finlanda. Acum se afla la Buffalo Federal Detention Facility in New York de unde ne asteptam sa fie deportat catre Finlanda, unde va fi pus sub acuzare pentru incalcarea legii finlandeze care ingradeste libera exprimare.

Puteti sa va documentati despre caz pe saiturile urmatoare, unde veti gasi si modalitati de solidarizare cu Henrik H. : www.freehenrik.com , support for Henrik Holappa: http://support-hh.cogia.net/ , John de Nugent, prietenul din America al lui Henrik, ne tine la curent cu ce se intampla in cazul HH : http://enationalist.com/radio/John-de-Nugent/
De mentionat ca Nordwave si eNationaist Forums au fost de la inceput alaturi de Henrik si sunt in continuare alaturi de camaradul Holappa.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”