Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

sâmbătă, 21 martie 2009

Disidenta cubaneza acuza UE de tradare


Mai multi disidenti cubanezi au acuzat Uniunea Europeana de tradare, intr-o motiune publicata sambata la Havana, pentru ca a reluat cooperarea cu insula comunista.

Cooperarea dintre UE si Cuba, intrerupta dupa arestarea unui numar de 75 de disidenti in 2003, a fost reluata anul trecut, cu scopul de a incuraja noul guvern al lui Raul Castro, care i-a urmat fratelui sau, Fidel, la conducerea insulei comuniste, transmite AFP.

"Neasteptat este faptul ca au tradat ceea ce ei insisi au sustinut in 2003", subliniaza motiunea semnata de principalii reprezentanti ai disidentilor, printre care Martha Beatriz Roque sau Vladimiro Roca, si difuzata cu ocazia implinirii a sase ani de la valul de arestari.

Disidentii mai reproseaza UE ca ii ia partea "guvernului totalitar" de la Havana, facand astfel aluzie la vizita de saptamana aceasta in Cuba a comisarului european pentru dezvoltare Louis Michel. Acesta a recunoscut ca este "foarte dificil" sa faca insula sa progreseze in ceea ce priveste drepturile omului, dar a adaugat ca dialogul este "cea mai buna modalitate de a reusi". Sursa: Ziare.com

1 comentarii:

Anonim spunea...

Pai UE nu este de fapt comunista? Este normal sa fie prietena cu El Lider Maximo....

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”