Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

marți, 24 martie 2009

Manifestaţie anti-NATO a naţionaliştilor sârbi la Belgrad

Circa o mie de manifestanţi ultranaţionalişti sârbi s-au adunat, în această seară, în centrul Belgradului, pentru a comemora, cu cântece patriotice şi ruseşti, dar fără incidente până la 18:45 (ora României 19:45) bombardamentele NATO în 1999, informează AFP, citată de Agerpres.

"Milosevic este eroul poporului sârb", proclama o pancartă agitată de manifestanţi, în cea mai mare parte tineri, în timp ce difuzoare transmiteau în permanenţă o înregistrare a vuietului sirenelor de alarmă, întrerupt de loviturile surde ale bombardamentelor declanşate în urmă cu exact 10 ani, în 24 martie 1999, împotriva regimului fostului preşedinte iugoslav Slobodan Milosevic.

Raze de lumină ale proiectoarelor, imitând reflectoarele antiaeriene, măturau între timp faţadele imobilelor care înconjurau Piaţa Republicii, situată în centrul Belgradului, unde se desfăşura adunarea.

În mijlocul mai multor drapele sârbe care fluturau în vânt, banderole şi banere elogiau poziţia Rusiei: 'Viaţă îndelungată Rusiei!', proclama una dintre ele. 'Serbia-Rusia, noi nu avem nevoie de UE', se putea citi pe alta.

Importante forţe de ordine au fost desfăşurate în împrejurimile pieţei, pregătite să intervină în cazul declanşării unor violenţe.

Împlinirea a 10 ani de la declanşarea bombardamentelor NATO a fost marcată marţi, în Serbia, prin mai multe ceremonii, guvernul sârb dedicând o sesiune specială evenimentului. 'Atacul împotriva ţării noastre a fost ilegal, contrar dreptului internaţional şi executat fără o decizie a ONU', a declarat premierul sârb, Mirko Cvetkovic. Sursa: adevarul.ro

1 comentarii:

Ion de la Chiuiesti spunea...

Atac criminal si miselesc. A confirmat inca o data, desi nu mai era nevoie, ca sefii NATO nu au nici un Dumnezeu.dorat

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”