Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

luni, 23 martie 2009

Noi suspiciuni că Israelul ar fi încălcat convenţiile internaţionale în operaţiunea din Gaza

Au apărut noi suspiciuni că Israelul a încălcat grav convenţiile internaţionale în recenta intervenţie militară din Gaza, după ce o notă în limba ebraică a fost descoperită într-o clădire palestiniană. Nota arată că militarii israelieni primiseră, probabil, ordin să deschidă focul şi asupra echipelor medicale din Fâşia Gaza.

Cotidianul Haaretz scria duminică, că nota conţine textul "Regulile ofensivei: deschideţi focul şi asupra echipelor de salvare". Casa din Fâşia Gaza unde a fost găsită nota a fost ocupată de armata israeliană în timpul Operaţiunii Plumb.

Armata israeliană a fost criticată în timpul ofensivei pentru atacarea echipajelor medicale palestiniene şi chiar a reprezentanţilor Crucii Roşii, făcând imposibilă evacuarea persoanelor rănite. Convenţiile în vigoare privind conflictele armate interzic atacarea unei echipe medicale, cu excepţia cazurilor în care există probe certe că unităţile sunt, de fapt, direct implicate în luptă. Sursa: Realitatea TV

1 comentarii:

Anonim spunea...

miksi ei:)

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”