Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

duminică, 22 martie 2009

Marea Britanie va deveni una dintre principalele destinatii pentru imigranti

In contextul incalzirii globale si al cresterii populatiilor lumii, Marea Britanie va deveni una dintre principalele destinatii pentru imigranti, peste 174.000 de persoane urmand a veni anual in Regatul Unit, potrivit statisticilor Organizatiei Natiunilor Unite (ONU), scrie "The Guardian", citat de NewsIn.
Tendinta aceasta ar putea continua pentru urmatorii patruzeci de ani, mai scrie, in editia sa online, publicatia britanica.
Pana la momentul respectiv, doar Statele Unite sau Canada vor primi mai multi imigranti, potrivit datelor ONU. Aceasta crestere a populatiei din Marea Britanie ar putea crea presiuni considerabile asupra transportului, energiei si pietei imobiliare din Statele Unite, in conformitate cu estimarile expertilor.

"Statele Unite si Canada vor primi mai multe persoane decat noi pana in 2050, dar acestea sunt tari imense", a declarat profesor de demografie Tom Dyson de la London School of Economics.
"Marea Britanie, pe de alta parte, este o natiune mica. Vom resimti impactul sosirii acestor imigranti si nu va exista nici o iesire din aceasta situatie", a adaugat profesorul britanic.
"Va deveni din ce in ce mai greu sa controlam pur si simplu nivelul emisiilor de dioxid de carbon, pe masura ce aici vor veni tot mai multi oameni. In plus, piata imobiliara, aprovizionarea cu apa si transportul se vor confrunta cu presiuni si va fi nevoie de investitii din ce in ce mai mari", a adaugat Dyson. Sursa: ziua.ro

1 comentarii:

Ion de la Chiuiesti spunea...

Sa se umple de "urangutani".

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”