Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

vineri, 20 martie 2009

Povestile crimelor din Gaza, din gura soldatilor israelieni


Fortele militare israeliene au ucis, intentionat, civili palestinieni, in recenta ofensiva desfasurata in Fasia Gaza.

Declaratia a fost facuta de catre soldatii israelieni care au participat la operatiunea militara, informeaza Haaretz.

Militarii au absolvit Colegiul Militar "Oranim", din orasul Tivon. Aceste fapte alarmante au fost confirmate de catre pilotii avioanelor de lupta si de catre infanteristii care au participat la ofensiva din Gaza.

"Era o casa cu o familie inauntru...i-am pus intr-o camera. Mai tarziu, am parasit casa si a venit un alt pluton pentru a ne inlocui. Dupa cateva zile, s-a emis un ordin ca familia sa fie eliberata.

Imediat, lunetistii au ocupat pozitii pe acoperis. Comandantul plutonului le-a permis palestinienilor sa paraseasca locuinta, prin partea dreapta. Mama si copiii au iesit prin stanga, neintelegand indicatiile. Lunetistii au deschis focul si i-au omorat, pentru ca au uitat sa le comunice si lor ordinele", a declarat un militar participant la actiune.

In acelasi timp, seful echipei a confirmat acest fapt, adaugand ca lunetistii au executat un ordin exact.

"Nu cred ca s-a simtit vinovat de acest fapt, pentru ca lunetistul a executat un ordin. Atmosfera generala, din cate am inteles de la oamenii mei...nu stiu cum sa o descriu. Pana la urma, vietile palestinienilor sunt mai putin importante decat soldatii nostri. Asa ca acest eveniment ar putea fi justificat in acest mod", a seful echipei militare.

Un alt militar israelian, din aceeasi brigada, a povestit un incident similar, in care o batrana palestiniana a fost ucisa, prin impuscare, din ordinul comandatului.

Batrana mergea pe un drum aflat la o distanta de 100 de metri, fata de pozitia plutonului israelian. Seful echipei a povestit ca a avut o diputa cu comandantul, pentru ca acesta ordona omorarea tuturor civililor.

"Nu primesti nicio explicatie de la superiori pentru aceste ordine fara logica. Acestia nu comenteaza nimic daca scrii "moarte arabilor" pe pereti sau scuipi pozele de familie ale palestinienilor, pentru ca sunt de acord. Aceste fapte atesta ca nu exista nicio etica in armata israeliana", a adaugat acesta.

Militarul a declarat ca superiorii sai au dat ordine ca toti palestinienii sa fie omorati, pentru ca "toti sunt teroristi". Sursa: Ziare.com

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”