Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

luni, 30 martie 2009

Premierul turc vizat de Mossad


Mossadul este acuzat ca in luna februarie ar fi incercat asasinarea premierului turc Recep Tayyip Erdogan (foto), deoarece Israelul era interesat sa provoace schimbarea regimului de la Ankara, informeaza Agerpres.

Conform unor surse din presa turca, in computerul unui membru al organizatiei Ergenekon ar fi fost descoperit un e - mail ce indica un plan de asasinare, pus la cale de Mossad. Organizatia Ergenekon este banita ca ar pregati o lovitura de stat impotriva guvernului islamist condus de premierul Erdogan. Se pare ca e - mailul ar fi fost expediat membrilor acestei organizatii de un jurnalist israelian neidentificat, acesta promitand sprijin din partea sefului Mossadului, Meir Dagan, pentru un asa-zis Dugo, care se presupune ca ar fi liderul Partidului Turc al Muncii, Dugo Prinitchek, banuit ca s-ar afla in fruntea organizatiei Ergenekon. Israelul ar fi dorit o schimbare de regim la Ankara din cauza declaratiilor primului-ministru Erdogan, care a condamnat actiunile fortelor israeliene in Fasia Gaza. La inceputul lunii martie politia turca a arestat cinci persoane suspectate ca planuiau un atac impotriva premierului. sursa: ziua.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”