Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

duminică, 15 martie 2009

Printisorii Angliei in vizorul IRA

Aproximativ 300 de militanti vor sa recurga la arme pentru a pune capat suveranitatii britanice in Irlanda de Nord, a anuntat ieri seful politiei din Ulster, chestionat in legatura cu asasinarea, saptamana trecuta, a unor britanici.
In paralel, publicatia Sunday Express a dezvaluit ca masurile de securitate din jurul printilor William si Harry ai Marii Britanii au fost consolidate din cauza temerilor ca gruparile republicane disidente ar putea pregati asasinarea lor.
Nivelul de alerta a fost ridicat dupa uciderea a doi militari si a unui ofiter de politie, langa Belfast, in atacuri revendicate de Adevarata IRA si IRA Continuitate. Incidente violente s-au inregistrat si sambata spre duminica noaptea, cand mai multi ofiteri de politie din Irlanda de Nord au fost atacati cu cocteiluri Molotov, ca urmare a arestarii unui oficial republican irlandez, suspect in cazul asasinarii celor trei britanici. Politistii au fost atacati cu pietre, la sud-vest de Belfast, iar vehiculele lor au fost tinta cocteilurilor Molotov. Sursa: Ziua.ro

1 comentarii:

Anonim spunea...

Free IRELAND!

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”