Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

luni, 16 martie 2009

Garda Maghiară a primit incă 650 de membri de ziua maghiarilor


În timp ce naţionalistii români nu găsesc soluţii pentru a-şi ingroşa rândurile, de ziua maghiarilor de pretutindeni, Garda Maghiară/Jobbik, cea mai importantă mişcare naţionalistă din Ungaria, a acceptat 650 de noi membri (vezi video), transmite Realitatea TV. Intr-o ceremonie organizată in Piaţa Eroilor din Budapesta, fondatorul Gărzii Maghiare, Gabor Vona, a promis că membrii mişcării vor "scrie un nou capitol in istoria Ungariei".
Unul dintre vorbitori a acuzat guvernul Gyurcsani că "asmute o rasă care se ascunde in subcultură să atace poporul ungar", o aluzie la ţigani.
Garda Maghiară a organizat mai multe mitinguri după uciderea handbalistului roman Marian Cozma, caz in care sunt cercetaţi mai mulţi ţigani. Garda Maghiară se autointitulează o organizaţie pentru "protejarea moştenirii ţării şi a culturii", insă are o organizare internă paramilitară.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”