Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

luni, 9 martie 2009

Reincepe lupta pentru eliberarea Irlandei de Nord?


"Adevărata IRA" revendică atacul împotriva unei cazarme britanice

"Adevărata IRA", organizaţie disidentă a Armatei Republicane Irlandeze (IRA), a revendicat astăzi, printr-un apel adresat unui ziar din capitala Irlandei, Dublin, atacul comis sâmbătă împotriva unei cazarme britanice în Irlanda de Nord şi soldat cu moartea a doi soldaţi.

Potrivit Agerpres, uciderea celor doi soldaţi britanici, fapt fără precedent în ultimii peste zece ani, a reanimat în Irlanda de Nord teama de revenirea la violenţă şi destabilizare a unui proces de pace încă fragil.

Persoane bine înarmate au atacat sâmbătă, spre ora 21,40, cartierul general al unui regiment de geniu din Massereene, în comitatul Antrim, la circa 25 km nord-vest de Belfast. Atacatorii, în număr de trei, înarmaţi cu pistoale-mitralieră au deschis focul în timp ce unitatea militară recepţiona un transport de pizza.

În cursul atacului, doi soldaţi britanici au fost ucişi, iar alte patru persoane - doi militari şi doi angajaţi ai pizzeriei - au fost răniţi, potrivit poliţiei nord-irlandeze.
Sursa: Adevarul.ro

Real IRA este nemultumita ca timp de 12 ani nu s-au inregistrat schimbari notabile in indeplinirea obiectivelor comunitatii republicane irlandeze pentru care lupta. Asa-numitul "guvern de uniune nationala" nu pare altceva decat o farsa orchestrata de guvernul de ocupatie de la Londra.


1 comentarii:

Ion de la Chiuiesti spunea...

O lupta justa pentru eliberare!

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”