Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

duminică, 29 martie 2009

Statul spaniol, la prima nationalizare a unei banci

Controlul asupra casei de economii regionale Castilla-la-Mancha, aflata in pragul falimentului, va fi preluat de Banca Centrala a Spaniei, au declarat duminica surse guvernamentale.

Conducerea bancii va fi destituita si inlocuita, au mai anuntat aceleasi surse, informeaza Reuters.

Aceasta este prima operatiune de salvare a unei institutii financiare la care recurge Spania de la inceputul crizei financiare.

O reuniune extraordinara a consiliului de ministri a fost convocata la ora locala 18,00 pentru a autoriza preluarea institutiei financiare.

Reuniunea cabinetului are loc dupa ce, in data de 28 martie, s-a semnat "un acord cu Banca Spaniei prin care s-a decis schimbarea consiliului de administratie al Casei de economii Castilla-la-Mancha si injectarea de lichiditati in aceasta entitate", a precizat sursa citata. sursa: ziare.com

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”