Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

sâmbătă, 25 aprilie 2009

David Duke a fost arestat si apoi eliberat in Cehia

Praga. Binecunoscutul militant "white nationalist" si fost lider al KKK, David Duke, a fost arestat la Praga vineri, 24 aprilie, intr-un restaurant, dar politia ceha l-a eliberat pe David Duke in primele ore ale diminetii,
acuzandu-l de promovarea miscarii de incalcare a drepturilor omului si i-au pus in vedere sa paraseasca tara pana la miezul noptii, a afirmat avocata scriitorului, Klara Slamova. Aceasta a mai declarat ca va depune plangere in justitie impotriva politiei in cazul arestarii lui David Duke. Purtatorul de cuvant al politiei cehe, Jan Mikulovsky, a confirmat eliberarea lui Duke.

Sosit in Republica Ceha vineri la invitatie a nationalistilor locali din organizatia "Narodni Odpor" ("Rezistenta Nationala"), Duke urma sa sustina conferinte in Praga si Brno. In timpul acestor conferinte urma sa isi prezinte cartea My Awakening/"Moje probuzeni" in limba ceha/ "Trezirea mea la realitate" - titlul editiei in limba romana, care poate fi descarcata de aici.
Duke, cetatean American, este suspectat ca neaga "holocaustul" sau aproba "genocidul nazist", crima care in Republica Ceha este pedepsita cu inchisoare de pana la 3 ani.

1 comentarii:

Lucius Fascius spunea...

incet, incet se instaureaza o dictatura si o oprimare a cuvintelor...

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”