Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

marți, 28 aprilie 2009

Gerd Honsik a primit 5 ani de inchisoare pentru negarea Holocau$tului si propaganda nationalsocialista


Cunoscutul negationist al "Holocaustului", austriacul Gerd Honsik, a fost condamnat luni de catre un tribunal din Viena la 5 ani de inchisoare pentru propaganda national-socialista si negarea "Holocau$tului".

Procuratura l-a acuzat ca in timp ce traia in Spania, de la inceputul anilor '90, pe cand se sustragea unei alte pedepse a unui tribunal austriac, Gerd Honsik ar fi continuat sa isi publice ideile negationiste la adresa "Holocaustului" si pro-nationalsocialiste intr-o revista si in alte locuri.

"El este unul dintre liderii scenei nationalsocialiste" - a spus procurorul Stefan Apostol, ca un adevarat "acuzator al poporului" urmand modelul sovietic.
Gerd Honsik a declarat ca va face apel. La fel si procuratura. Se vede ca pentru un stat cu mentalitate totalitara 5 ani de inchisoare pentru un delict de opinie nu ajunge.

In varsta de 67 de ani, Honsik a declarat ca respinge doctrina care demonizeaza nationalsocialismul, dar a declarat ca el insusi nu este un nationalsocialist.

In 1988 un tribunal din Austria l-a condamnat pe G.H. la 18 luni de inchisoare pentru "negarea crimelor regimului nazist". Honsik a plecat din tara spre Spania inainte de pronuntarea sentintei. In cele din urma a fost extradat din Spania in 2007.

2 comentarii:

lucius fascius spunea...

Long live the freedom of speech!

Anonim spunea...

Märtyrer sterben nie!
Sieg Heil für unser Frieden!

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”