Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

sâmbătă, 25 aprilie 2009

Liderul NPD, Udo Voight, condamnat intr-un caz de "rasism"

Udo Voight si alti doi lideri NPD au fost gasiti vinovati de ofensa adusa fotbalistului din echipa nationala a Germaniei, Patrick Owomoyela-nascut in Germania din tata nigerian si mama germana- printr-un pamflet publicat cu ocazia Cupei Mondiale din 2006. Coperta publicatiei arata un tricou al echipei nationale cu subtitlul: “Alb. Nu numai o culoare de tricou! Pentru o echipa nationala reala!”
Ceilalti doi acuzati, unul de 42 de ani si celalalt de 66, au fost condamnati la sentinte cu suspendare de sapte respective zece luni de inchisoare. Toti cei trei acuzati au trebuit sa plateasca o amenda de 2.000 euro.
Cazul a fost construit pe numarul reprezentat pe tricou, 25, care la Cupa Mondiala a fost purtat de Owomoyela. O a doua versiune a pamfletului reprezenta o imagine in batjocura a echipei nationale cu doar un membru de culoare alba, cu un text ce acuza faptul ca echipa e preluata tot mai mult de fotbalisti emigranti de culoare.
Acuzarea a sustinut ca intentia publicatiei era sa-i priveze pe emigranti de dreptul de a juca la echipa nationala.
Pedeapsa cu suspendare presupune faptul ca nici unul din cei trei nu va face inchisoare.

6 comentarii:

Lucius Fascius spunea...

dar dreptul la libera exprimare?

Anonim spunea...

omul u vrea sa vada echipa germana in starea nationalei franceze in care doar 2-3 jucatori sunt albi! iar din 10 pe teren 9 negrii,1 marocan1 alb ..tiinand cont ca populatia frantei este de peste 90% alba! in marile orase franceze se face un fel de recensamant pt a se stabili cati negrii trebuie sa intre in consiliul local ..proportional cu numarul lor ..echipa de fotbal ...

Sandor spunea...

Dar voi dati dreptul la libera exprimare maghiarilor atunci cand vor sa-si exprime opinia in favoarea autonomiei?

Sandor spunea...

As vrea sa-mi exprim sprijinul pentru autonomia secuiasca. Veti accepta o asemenea postare?
Daca nu, sa nu aveti pretentii de la altii pentru lipsa de libertate a exprimarii.

Anonim spunea...

@ Sandor:
Ai dreptul la libera exprimare,ca o sa se accepte sau nu,e partea a doua.
In afara de aia,nu mai amesteca paiele cu graul! Documenteaza-te inainte sa-ti spui si tu parerea,din cate se vede esti pe din afara din toate partile,te-a orbit UDMR-ul si te tine pe loc!

Anonim spunea...

Tot eu:
In afara de aia, Udo Voight a avut perfecta dreptate,ar ajunge ca francezii. Ar trebuii coloratilor sa le fie clar,unde le e Locul pe aceasta Planeta.In categoria aceasta intra si Turcoizii si Tiganoizii! Pana cand ne mai lasam calcati in picioare,si pentru ce???? AJUNGE!

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”