Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

miercuri, 15 aprilie 2009

Observatorii occidentali încep să denunţe în presă fraudele comuniştilor

„Ai crede că 400.000 de morţi au venit la vot”, a remarcat un observator occidental trimis la alegerile din Republica Moldova. Observatorul a precizat, sub protecţia anonimatului, că unul dintre prietenii săi moldoveni „a descoperit în ziua alegerilor că în camera sa de 28 m locuiau cinci persoane”, relatează Le Figaro. Un alt observator european nu a ezitat să spună că „ceea ce s-a petrecut marţi seamănă cu un remake al incendierii Reichstagului, în 1933”. Oficial, observatorii OSCE au apreciat că a fost vorba de un scrutin „democratic”, chiar dacă au existat intimidări ale candidaţilor în campania electorală sau că opoziţia nu a avut acces la televiziunea publică. Or, chiar Biroul naţional de statistică are informaţiile care pot confirma fraudele de la vot: în doi ani, numărul de alegători a crescut cu 10%, deşi rata natalităţii este în cădere liberă, notează Le Figaro.
„Dragă Europa, te rog revizuieşte-ţi dicţionarul de fraude!“

În plus, protestele de marţi, ale căror imagini circulă de mai multe zile pe internet, nu lasă nicio umbră de îndoială: agresorii care au vandalizat preşedinţia şi au incendiat parlamentul erau ghidaţi de forţe din umbră, scrie Le Figaro. Potrivit fostului deputat Igor Klipi, aflat la faţa locului, „vandalizarea parlamentului a durat opt ore, iar poliţia nu a intervenit niciodată”. În timp ce o parte a imobilului ardea, două echipe de pompieri contemplau spectacolul cu surâsul pe buze, scrie Le Figaro.Voronin ripostează prin alte interviuri în presa occidentalăPrintre mulţimea de interviuri acordate presei ruse, preşedintele Vladimir Voronin şi-a găsit timp şi pentru unul în cotidianul spaniol El Pais, în care acuză din nou România de „lovitură de stat”. „România nu este conştientă că se află în UE şi că trebuie să respecte unele reguli (...) Nu poate renunţa la ardorile sale expansioniste, refuzând să semneze tratatul de bază la frontiere şi cel legat de relaţiile cu Republica Moldova”, a explicat Voronin, adăugând că Republica Moldova îşi doreşte să ajungă în Europa prin Bruxelles, şi nu prin Bucureşti.Sursa: Gândul

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”