Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

miercuri, 15 aprilie 2009

Poliţia arestează membrii PL sub acuzaţia de trafic de droguri

“Vasile Grădinaru, comisarul poliţiei din r. Orhei s-a dezlănţuit împotriva membrilor Partidului Liberal din această localitate. Aici a fost reţinut abuziv Sergiu Dulghier, maşina căruia a fost utilizată în campania electorală. Tânărul face parte din PL”, transmite Jurnal de Chişinău. Potrivit martorilor, poliţia a scos un pachet despre care a spus că sunt droguri depistate în microbuzul membrului PL. La Comisariatul de poliţie tinerilor li s-a cerut să scrie că s-ar fi pornit la proteste în Chişinău, altfel riscă să fie exmatriculaţi de la colegiul în care învaţă, mai precizează sursa citată.
“Microbuzul cu 12 tineri a fost reţinut joi seara, în timp ce tinerii se adunau să meargă la mănăstirea Saharna. De microbuz s-a apropiat un bărbat îmbrăcat în civil care, spunând că e poliţist, a cerut şoferului să ia calea spre comisariat acuzându-i pe tineri că merg la proteste. Sergiu a zis că în acest caz nu se duc nicăieri şi a luat calea spre casă. În poartă, maşina a fost înconjurată de vreo 20 de poliţişti. Tinerii au primit indicaţia să nu iasă din maşină. Potrivit martorilor, un poliţist a scos un pachet despre care a spus că sunt droguri depistate în microbuz. La Comisariatul de poliţie tinerilor li s-a cerut să scrie că, la indicaţia lui Sergiu Miron, preşedintele interimar al OT PL, s-ar fi pornit la proteste în Chişinău, altfel riscă să fie exmatriculaţi de la colegiul în care învaţă”, scrie Jurnal de Chişinău.
Acum, Sergiu Dulghier este arestat. Mama sa bănuieşte că a fost, bătut deoarece nu i se permite să-l vadă, să-i transmită haine călduroase sau mâncare ca să nu vadă în ce stare este. Sergiu Miron cu soţia şi copilul mic au fost nevoiţi să părăsească localitatea şi în prezent se ascund. Maria Miron, mama lui Sergiu Miron, ne-a informat că deja câteva zile la rând vin poliţişti la ea acasă şi, fără a-i spune cauza, îl caută pe feciorul ei. Unul din ei le-a filmat poarta pe care scrie „Basarabia – pământ românesc”.
„Poliţia se comportă ca nişte câini turbaţi, dictatura poliţienească instaurată în 2001 acum a atins apogeul”, e de părere Valeriu Covaş, avocat din această localitate. Acesta a încercat să afle de ce poliţia din Orhei îl caută pe Sergiu Miron, dar nu a primit niciun răspuns. Totodată, împreună cu părinţii, e în căutarea a încă a trei tineri, unul din care este Ion Tricolici, membru PDM. „Ne-au trimis la Comisariatul de poliţie Vulcăneşti, acolo ne-au spus că nu au aşa reţinuţi, acum ne întoarcem la Chişinău, să-i căutăm. Doar transparenţa şi mecanismele internaţionale ar mai putea să ne scape de aceste fărădelegi”, a conchis avocatul, citat de Jurnal de Chişinău.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”